Σε σημαντικές αλλαγές που ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα στη Wall Street προχώρησε η Berkshire Hathaway του θρύλου του επενδύσεων, Warren Buffet.

Τα πιο ηχηρά ονόματα μεταξύ αυτών JP Morgan, Apple, Wells Fargo, Pfizer (πωλήσεις) και Chevron, Verizon (αγορές).

Πουλάει Apple, JPM, Pfizer ο Μπάφετ - Δείτε που ποντάρει

Τα picks του Buffet είναι πάντα μια στιγμή που αναμένουν καρτερικά οι επενδυτές (αναλυτικός πίνακας παρακάτω).

Ειδικότερα, σε σημαντική μείωση της έκθεσης στη μετοχή της Apple προχώρησε η Berkshire Hathaway τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας ερωτήματα για τη συνέχεια του ράλι του τεχνολογικού κλάδου. Ωστόσο, όπως έχει αποκαλυφθεί πλέον, υπήρξαν τρεις νέες αγορές που προχώρησε ο όμιλος, τροφοδοτώντας ράλι στις εν λόγω μετοχές.

Η Berkshire αγόρασε μετοχές της Verizon Communications, της ασφαλιστικής εταιρίας Marsh & McLennan και της Chevron. Μάλιστα, σε αυτές τις αγορές αποδώθηκε εμπιστευτικό καθεστώς και δεν αποκαλύφθηκαν στην κανονιστική κατάθεση τρίτου τριμήνου.

Διαλέγει στρατόπεδο “εμβολίου”: Πουλάει Pfizer, μπαίνει Merck

Η μείωση του μεριδίου στην Apple οδήγησε την Berkshire με συμμετοχή αξίας περίπου 120 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2020. Ωστόσο, ο κατασκευαστής iPhone παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία συμμετοχών της Berkshire. Ο Buffett και οι επενδυτές του Todd Combs και Ted Weschler, αναδιαμόρφωσαν το χαρτοφυλάκιο τον τελευταίο χρόνο καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία είχε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος τα πήγε καλά στην πανδημία, αλλά εκτίθεται στα οικονομικά των καταναλωτών και εμπορικά ακίνητα. Ο όμιλος έχει κρατήσει τις θέσεις του σε μερικές τράπεζες, όπως η Bank of America.

Μηδένισε όμως τις θέσεις του στην JP Morgan, στην PNC Financial Services και την M&T Bank και τις μείωσε στη Wells Fargo κατά 59%. Η εταιρεία άλλαξε επίσης πρόσφατα τις θέσεις της σε φαρμακοβιομηχανίες αυξάνοντας το μερίδιο της Merck , της Abbvie και της Bristol-Myers Squibb. Αποεπένδυσε όμως στη Pfizer.

Πουλάει Apple, JPM, Pfizer ο Μπάφετ - Δείτε που ποντάρει