Οι αδελφοί Menendez είναι δύο από τους πιο διαβόητους εγκληματίες στην αμερικανική ιστορία. Από το 1989, όταν και οι Lyle και Erik σκότωσαν τους γονείς τους, οι ιστορίες της ζωής τους έχουν αναλυθεί, εξεταστεί και παρουσιαστεί μέσω διάφορων αφηγήσεων πολλές φορές.

Τώρα, και ο γκουρού του είδους, Ryan Murphy αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτούς μέσω του Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story που τελευταία ανήκει στις σειρές με τις περισσότερες θεάσεις στο Netflix. Και γι’ αυτό τον λόγο, πολύς κόσμος αναρωτιέται πού βρίσκονται σήμερα τα αδέρφια.

Spoiler alert: Είναι στη φυλακή. Οι Lyle και Erik Menendez ομολόγησαν ότι πυροβόλησαν τους γονείς τους λίγο μετά το συμβάν. Στη συνέχεια συνελήφθησαν και δικάστηκαν δύο φορές. Η πρώτη δίκη πραγματοποιήθηκε το 1993. Μετά από μέρες διαβουλεύσεων, οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να αποφασίσουν μεταξύ ανθρωποκτονίας και δολοφονίας πρώτου βαθμού, γεγονός που οδήγησε σε κακοδικία.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, τα αδέρφια Menendez ισχυρίστηκαν ότι ο πατέρας τους, ο Jose, τους παρενοχλούσε, με τη μητέρα τους, Kitty, συμμετέχει επίσης στην κακοποίηση. Για την ακρίβεια, είπαν ότι τους σκότωσαν πάνω σε αυτοάμυνα, αλλά η εισαγγελία αντέκρουσε τον εν λόγω ισχυρισμό. Δύο χρόνια αργότερα δικάστηκαν ξανά και εν τέλει καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ο Lyle αρχικά είχε σταλεί στην κρατική φυλακή Mule Creek στο Ione της Καλιφόρνια, αλλά το 2018 μεταφέρθηκε στις ίδιες εγκαταστάσεις με τον Erik στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο. Ο Lyle δήλωσε στη DailyMailTV ότι ήταν ευτυχής που ξανασμίξανε. “Ήταν απλά μια αξιοσημείωτη στιγμή”, είπε. “Ήταν απλά κάτι που δεν ήμουν σίγουρος ότι θα συνέβαινε ποτέ”.

Για την ιστορία, και τα δύο αδέλφια είναι παντρεμένα, ενώ λέγεται πως έχουν εγκλιματιστεί στη φυλακή, από όπου ακόμα θα αργήσουν να αποδεσμευτούν. Όπως και να έχει, ο συνήγορος υπεράσπισής τους, Cliff Gardner, προσπαθεί να ασκήσει έφεση κατά της ποινής τους.

Αποκάλυψε μάλιστα, νέα στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς των αδελφών για κακοποίηση και, εδώ και ένα χρόνο έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης της καταδίκης τους. Μέχρι στιγμής, ένας δικαστής δεν την έχει εγκρίνει.

Διαβάστε ακόμη: