Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τις πωλήσεις των μετοχών της Alpha bank και της ΔΕΗ, πριν από τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Υποτίθεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξετάζει τις υποθέσεις, ωστόσο τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται προκειμένου να εξετάσεις τις συναλλαγές και για τις δύο περιπτώσεις;

Μήπως είναι μπλεγμένοι δικοί μας “πελάτες” ( σ.σ συμμετέχοντες στην αύξηση ) οι οποίοι ρευστοποίησαν και αγόρασαν στην συνέχεια χαμηλότερα ;

Το αντικείμενο της έρευνας ήταν να εξεταστεί από την Επιτροπή, ποιοί προχώρησαν συστηματικά σε ρευστοποιήσεις – πριν απο δημοσίευμα για την Alpha bank, και μερικές ημέρες πριν την πτώση της μετοχής της ΔΕΗ όταν η διοίκηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί με ανακοίνωση της τον σχεδιασμό της αύξησης κεφαλαίου.

Αντ’ αυτών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε επιστολή ( καλά δεν έχουν καταργηθεί ) στη Νίκας μετά τις συναλλαγές με τις οποίες εταιρεία του κ. Σ. Θεοδωρόπουλου απέκτησε το 95% της Νίκας.

Ωραία είπαμε ότι, κρατήσατε την προληπτική εποπτεία.

Αλλά εδω ο καθείς ή καλύτερα οι έχοντες προνομιακή πληροφόρηση να γελούν εις βάρος των κοροϊδων συνεχώς.

Ύστερα από όλα αυτά ο δικαιωμένος της υπόθεσης είναι ο πρώην υπουργός κ. Ζαββός το χαρτοφυλάκιο του οποίου χάθηκε διότι δεν ήθελαν στην κυβέρνηση να έχουν υπουργό υπεύθυνο για τις τράπεζες καθώς τα NPE βγήκαν από τους ισολογισμούς.

Το νομοσχέδιο του κ Ζαββού το οποίο πολεμήθηκε λυσσαλέα από κάποιους εντός της Επιτροπής φαίνεται ότι, χτύπαγε ακριβώς σ’ όσα εξελίσσονται αυτή την περίοδο.