Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε, ανακοίνωσε πως η πολιτεία του αναμένει την παράδοση 170.000 δόσεων εμβολίου για τον COVID-19 από τη Pfizer. Και όπως γνωρίζουμε, οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει ήδη, με προτεραιότητα να παίρνουν το υγειονομικό προσωπικό της χώρας και οι γηραιότεροι. Κατά δήλωση του κυβερνήτη Cuomo, η Νέα Υόρκη θα ακολουθήσει σε αυτή τη διαδικασία τις οδηγίες του Center for Disease Control, αναμένοντας περισσότερα εμβόλια για παραλαβή τόσο από τη Pfizer όσο και από τη Moderna.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα έχει επιτευχθεί ανοσία ενάντια στον ιό το νωρίτερο τον Ιούνιο, όταν το ποσοστό των εμβολιασμένων θα έχει φτάσει στο 75-80%. Σημείωσε, βέβαια, πως η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με τις προσπάθειες που θα γίνουν σχετικά με τη διανομή του εμβολίου, τη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και σαφώς την πρόθεση των πολιτών να εμβολιαστούν.

«Χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη της Κυβέρνησης. Χρειαζόμαστε μια δυναμική προσπάθεια από όλους. Χρειαζόμαστε την κοινωνική αποδοχή και στήριξη προς το εμβόλιο», δηλώνει ο Cuomo.

 

Όλες αυτές οι εξελίξεις, είναι καλοδεχούμενες για τα ηγετικά σχήματα του Broadway και τους φυσικούς φορείς τους, οι οποίοι θεωρούν το εμβόλιο ως το μέσο για να ανοίξουν νωρίτερα τα θέατρα κι αυτή τη φορά μόνιμα και με ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή, όλα τα θέατρα είναι κλειστά και θα παραμείνουν μέχρι και την 30η Μαρτίου. Πολλοί, όμως, παραγωγοί δεν είναι αισιόδοξοι για τον Μάρτιο, τοποθετώντας την ημερομηνία ανοίγματος των θεάτρων στο φθινόπωρο.

 

Πηγή: Broadway News