Αντιδρούν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο σχέδιο μετασχηματισμού του Οργανισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για διαχωρισμό και δημιουργία εργαζομένων δυο ταχυτήτων και για κλείσιμο περισσότερων ταχυδρομικών γραφείων.

«Τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στο στόχαστρο . Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει τον αρχαιότερο δημόσιο Οργανισμό, που μετράει 192 χρόνια ιστορικής διαδρομής, μια μακρόχρονη διαδρομή με πρωταγωνιστικό ρόλο και τεράστια προσφορά στην οικονομική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας» σημείωσε στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Η ΠΟΣΤ συναινεί:

-στη χρηματοδότηση του Οργανισμού, με σωστή διαχείριση των χρημάτων προς την κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ,

-στην εθελουσία με ξεκάθαρους όρους,

-στις προσλήψεις προσωπικού, με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

κι απορρίπτει:

-τη βάρβαρη κινητικότητα των εργαζομένων,

-το διαχωρισμό και τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων,

-το κλείσιμο ταχυδρομικών γραφείων και στην περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου ΕΛΤΑ.

«Αυτά μας βρίσκουν αντίθετους και δεν θα περάσουν. Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα αγωνιστούμε, όπως διαχρονικά έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για την περιφρούρηση του κοινωνικού αγαθού της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, για να κρατήσουμε το Ταχυδρομείο όρθιο, προσιτό και ανοιχτό για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα παλέψουμε για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για τη δίκαιη μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων», καταλήγει η ΠΟΣΤ στην ανακοίνωσή της.