Ένα από τα must για κάθε φίλο της F1 είναι η παρακολούθηση ενός αγώνα από κοντά. Σίγουρα η τηλεοπτική μετάδοση της FOM είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Ωστόσο τίποτε δεν συγκρίνεται με το να παρακολουθεί κανείς από τις κερκίδες τους οδηγούς να δαμάζουν τα θηρία των 1.000+ ίππων.

Φυσικά, είναι πιο εύκολο να το λες από το να το κάνεις. Επειδή υπάρχουν δύο μεγάλα εμπόδια για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει ένα GP από κοντά. Το ένα είναι η τιμή των εισιτηρίων η οποία έχει ανέβει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Το δεύτερο είναι η ταχύτητα με την οποίαν αυτά εξαντλούνται.

Σε ότι αφορά το τελευταίο δεν μπορεί κάποιος να κάνει κάτι περισσότερο από το να είναι συνεχώς σε… επιφυλακή. Να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις των διοργανωτών και να είναι έτοιμος να κλείσει το εισιτήριό του έγκαιρα. Ειδάλλως η ευκαιρία θα κάνει φτερά!

Προφανώς θα πρέπει να διαθέτει και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να κλείσει το εισιτήριο. Και η αλήθεια είναι ότι σε πολλούς αγώνες το ποσό αυτό είναι μάλλον δυσβάσταχτο για κάποιον με ένα μέσο εισόδημα.

Μην απελπίζεστε, όμως. Ακόμη και στο υπερπολυτελές και exclusive σπορ της F1 υπάρχουν ευκαιρίες. Όσο και εάν φαίνεται περίεργο, η εξασφάλιση ενός οικονομικού εισιτηρίου δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός. Αρκεί να δράσετε εγκαίρως. Ας δούμε, λοιπόν, ποια GP προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες!

Μέσες τιμές εισιτηρίων για την σεζόν του 2024

Αγώνας Τιμή (σε ευρώ)
Κίνα 183
Ουγγαρία 190
Ιαπωνία 243
Μπαχρέιν 244
Αυστραλία 266
Μόντσα 301
Κατάρ 303
Καναδάς 309
Ισπανία 335
Αυστρία 335
Ίμολα 337
Σαουδική Αραβία 359
Βέλγιο 374
Αζερμπαϊτζάν 383
Σάο Πάολο 405
Ολλανδία 462
Άμπου Ντάμπι 483
Σιγκαπούρη 512
Ώστιν 616
Μεγάλη Βρετανία 633
Μονακό 702
Μεξικό 720
Μαϊάμι 807
Λας Βέγκας 1.485

Ως γνωστόν υπάρχουν διαφορετικές τιμές για κάθε είδος θέσης σε μια πίστα. Οι φθηνότερες είναι στους χώρους ορθίων, όπου συνήθως δεν υπάρχουν και γιγαντοοθόνες. Κατά συνέπεια θα βλέπετε τα μονοθέσια μόνο όταν περνούν από το σημείο σας, ενώ θα ακούτε και το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη πίστα από την εκεί ζωντανή περιγραφή.

Οι τιμές ανεβαίνουν όσο προχωράμε σε κερκίδες με καθίσματα ή με σκέπαστρο. Σε αυτές υπάρχουν γιγαντοοθόνες. Ασφαλώς οι ακριβότερες θέσει είναι στις ευθείες των pits από όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει από κοντά και την εκκίνηση.

Πάντως όπως μπορείτε να δείτε και στον παραπάνω πίνακα, υπάρχουν αρκετά μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές αναλόγως της πίστας. Για εμάς στην Ελλάδα οι καλύτερες περιπτώσεις είναι σε Ουγγαρία και Ιταλία. Εξάλλου εκεί πηγαίνουν παραδοσιακά οι περισσότεροι Έλληνες φίλοι του σπορ.

Καλές περιπτώσεις είναι και εκείνες των αγώνων στη Μέση Ανατολή. Ιδιαίτερα εάν μπορέσετε να βρείτε μια καλή προσφορά για τα αεροπορικά σας εισιτήρια. Το GP του Βέγκας θα το παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση!

Διαβάστε ακόμη