Αρχικά, όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 21:00, ενώ ένα παρόμοιο σχήμα θα εφαρμοστεί και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στη συνέχεια και όσον αφορά τον κλάδο των εμπορικών καταστημάτων, που λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, φέτος ισχύει μια διαφορετική πραγματικότητα. «Δεν υπάρχει φέτος αυτό που λέμε εορταστικό ωράριο. Υπάρχει αυτό το εύρος που μπορούν τα καταστήματα να εξυπηρετήσουν με τη μέθοδο του click away, δηλαδή τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές παραγγελίες», εξηγεί στο iefimerida ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Τα καταστήματα που «δουλεύουν» το click away μπορούν προαιρετικά να μένουν ανοικτά από τις 7:00 έως τις 21:00. Τα εμπορικά καταστήματα, όπως και τα σούπερ μάρκετ, θα έχουν τη δυνατότητα ωστόσο να ανοίξουν -αποκλειστικά για παραλαβές παραγγελιών- και την τελευταία Κυριακή του χρόνου. «Υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, καθαρά λόγω του εορταστικού πλαισίου» τονίζει ο κ. Καφούνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, «οι επίσημες αργίες δεν θα αλλάξουν φέτος. Δηλαδή, τα Χριστούγεννα, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά τα καταστήματα θα είναι κλειστά».