Μεγάλη διάσταση έλαβαν και στα διεθνή ΜΜΕ τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στη Νέα Σμύρνη.
Μεγάλη διάσταση έλαβαν και στα διεθνή ΜΜΕ τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στη Νέα Σμύρνη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, όπως είναι φυσικό, στον τραυματισμό του αστυνομικού της ομάδας «Δράση».αίτερη έμφαση δόθηκε, όπως είναι φυσικό, στον τραυματισμό του αστυνομικού της ομάδας «Δράση».
«Επεισόδια στην Ελλάδα: Ένστολοι τραυματίες κατά τις διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας», αναφέρει στο ρεπορτάζ του το BBC, παρουσιάζοντας τόσο το διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη όσο και τα όσα προηγήθηκαν- με όλες τις εκδοχές.

«Διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας- Αστυνομικοί τραυματίες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα»,

είναι ο τίτλος που προβάλει το Der Spiegel, ενώ η επίσης γερμανική Deutsche Welle γράφει: «Διαμαρτυρίες στην Ελλάδα: Βία καθώς χιλιάδες διαδήλωσαν στην Αθήνα».
Για «τραυματίες αστυνομικούς, ο ένας σοβαρά στο κεφάλι» από «συγκρούσεις που ξέσπασαν» στη Νέα Σμύρνη, «στο περιθώριο διαδήλωσης περισσότερων από 5.000 ατόμων κατά της αστυνομικής βίας», κάνει λόγο σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα το γαλλικό δημόσιο ραδιόφωνο RFΙ. «Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν, όταν μια ομάδα περίπου 200 ατόμων με κουκούλες επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα, σε μία γνωστή ως ήσυχη περιοχή».
«Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Αθήνα, ένας αστυνομικός τραυματίας», είναι ο τίτλος σε ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας le Figaro για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια.
«Συγκρούσεις στην Ελλάδα κατά τη διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία», γράφει και το France 24, που σημειώνει ότι «η διαμαρτυρία έρχεται σε συνέχεια μηνών οργής, από τα ελληνικά ΜΜΕ και από ακτιβιστές, για αρκετά περιστατικά που σχετίζονται με αστυνομική βία σε βάρος φοιτητών και αριστερών διαδηλωτών».
«Η διαμαρτυρία στην Αθήνα κατά της αστυνομικής βαναυσότητας έλαβε βίαιη τροπή», έγραψε το Politico, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι «η αστυνομική βία αυξάνεται στην Αθήνα εν μέσω lockdown».
«Οδομαχίες στην Ελλάδα μετά την πορεία κατά της αστυνομικής βίας», σύμφωνα με το αραβικό al-Jazeera, που κάνει επίσης λόγο για τον νόμο ο οποίος εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλιο και επιβάλει περιορισμούς σε δημόσιες συγκεντρώσεις, εφόσον συνιστούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.