Εξωσυζυγικές σχέσεις και σκάνδαλα κάθε είδους έχουν ξεσπάσει ανά διαστήματα σε βασιλικές χώρες της Ευρώπης.  Είναι από τους λόγους που οι βασιλικές οικογένειες αναδεικνύουν το νέο αίμα, είναι για να «ανανεώσουν» την εικόνα τους και να ξεχαστεί το παρελθόν τους.

Η Deutsche Welle αναδεικνύει 3+1 τέτοια νέα πρόσωπα της μοναρχίας, που οι βασιλικές οικογένειες έχουν μπει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η πριγκίπισσα Ελεωνόρα των Αστουριών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Λετίθια.

Tα οικονομικά σκάνδαλα και εξωσυζυγικές σχέσεις του άτακτου Χουάν Κάρλος έπληξαν ανεπανόρθωτα τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Το 2014 ο Χουάν Κάρλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον θρόνο, όμως οι τα προβλήματα συνεχίστηκαν, ενώ σε αυτούς ήρθαν να προστεθούν τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τη Λετίθια και τον πρώην γαμπρό της.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, πληθαίνουν οι δημόσιες εμφανίσεις της πριγκίπισσας Ελεωνόρας, η οποία ενηλικιώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και ανέλαβε επίσημα καθήκοντα διαδόχου του θρόνου.

Μεταξύ άλλων, οι φωτογραφίες που την έδειχναν να εξασκείται στον στίβο μάχης ή να ανεβαίνει σε τεθωρακισμένα- κατά την τριετή εκπαίδευσή της στη Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα- κατέκλυσαν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Στην Ολλανδία, η διάδοχος του θρόνου είναι η πριγκίπισσα Αμαλία, κόρη του βασιλιά Γουλιέλμου Αλέξανδρου και της βασίλισσας Μάξιμα.

Η διάδοχος δικαιούται 1,6 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ως βασιλικό επίδομα, μετά την ενηλικίωσή της, τον Δεκέμβριο του 2018. Όμως, η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις. Έτσι, με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε η πριγκίπισσα Αμαλία δήλωσε πως παραιτείται από αυτή την επιχορήγηση, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

«Θα μου ήταν δυσάρεστο να την αποδεχθώ, ενόσω δεν μπορώ να προσφέρω ο,τιδήποτε σε αντάλλαγμα και σε μία εποχή που τόσοι πολλοί φοιτητές αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες», ανέφερε στην επιστολή της.

Ανάμεσα στα δημοφιλή νέα πρόσωπα της μοναρχίας είναι και η δούκισσα της Βραβάντης Ελισάβετ, διάδοχος του βελγικού θρόνου. Η 22χρονη έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία και τώρα σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δηλώνει ότι της αρέσει το σκι, η κωπηλασία, η ιστιοπλοΐα, αλλά και η μαγειρική.

Τέλος, τα δημοσιεύματα για εξωσυζυγικές περιπέτειες του πρίγκιπα Φρειδερίκου επισκιάζουν τον βασιλικό οίκο της Δανίας, αλλά ο διάδοχος τα διαψεύδει κατηγορηματικά.

Στα 83 της, η βασίλισσα Μαργαρίτα χαίρει άκρας υγείας και ο 53χρονος πρίγκιπας Φρειδερίκος παραμένει μονάρχης εν αναμονή. Στο μεταξύ συνεχίζει τις δραστηριότητές του, στις οποίες περιλαμβάνεται το δρομικό κίνημα Royal Run, με 90.000 μέλη.

Διαβάστε ακόμη: