Οι επιβάτες του καταδικασμένου υποβρυχίου Titan πιθανότατα πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές στο απόλυτο σκοτάδι κοιτάζοντας τα απόκοσμα βιοφωσφορίζοντα πλάσματα που έπλεαν δίπλα τους και ακούγοντας την αγαπημένη τους μουσική.

Οι τραγικές λεπτομέρειες για τα τελευταία λεπτά ζωής των επιβατών ήρθαν στο «φως» καθώς η σύζυγος και μητέρα των Shahzada και Suleman Dawood αφηγήθηκε στους New York Times πως το ταξίδι ήταν το αποκορύφωμα της εμμονής της οικογένειας με το ναυάγιο, το οποίο είχε εξάψει τη φαντασία τους όταν επισκέφθηκαν ένα έκθεμα του Τιτανικού στη Σιγκαπούρη το 2012.

Ο «πυρετός» του Τιτανικού για τους επιβάτες του Titan

Ο «πυρετός» του Τιτανικού για τους Dawoods αυξήθηκε μετά από ένα ταξίδι του 2019 στη Γροιλανδία – όπου τους κίνησαν την περιέργεια οι παγετώνες που μετατράπηκαν σε παγόβουνα, ο ίδιος ωκεάνιος κίνδυνος που παρέσυρε τον Τιτανικό το 1912. Η Κριστίν είπε ότι τότε έπεσε πάνω σε μια διαφήμιση της OceanGate που πρόσφερε ταξίδια στο ναυάγιο.

Υποτίθεται ότι θα συνόδευε τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της, αλλά ο 19χρονος γιος τους κατέληξε να πάρει τη θέση της, επειδή η αρχική εκδρομή του ζευγαριού καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και, πλέον, το αγόρι ήταν αρκετά μεγάλο για να πάει.

Η Christine αποκάλυψε ότι ο σύζυγος και ο γιος της παραλίγο να μην προλάβουν το καταστροφικό ταξίδι όταν η πτήση τους προς το Σεντ Τζονς του Νιουφάουντλαντ -από όπου απογειωνόταν το μητρικό πλοίο- ακυρώθηκε και η επόμενη πτήση τους καθυστέρησε.

Αλλά η οικογένεια έφτασε εγκαίρως στο Polar Prince και η Christine και η 17χρονη κόρη της, Alina, βρέθηκαν στο πλοίο στις 18 Ιουνίου για να παρακολουθήσουν τον Shahzada, τον Suleman και τρεις άλλους – τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της OceanGate Stockton Rush, 61 ετών, τον διάσημο εξερευνητή του Τιτανικού Paul-Henri Nargeolet, 77 ετών, και τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Hamish Harding, 58 ετών – να μπαίνουν στο υποβρύχιο και να εξαφανίζονται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο ενθουσιασμός των επιβατών του Titan να είναι «εξερευνητές»

Παρά το γεγονός ότι έμειναν σε στενά δωμάτια με κουκέτες στο Polar Prince, έτρωγαν από δίσκους και αντιμετώπιζαν 12ωρες συσκέψεις τις ημέρες που προηγήθηκαν του ταξιδιού, η πενθούσα σύζυγος και μητέρα δήλωσε ότι ο σύζυγος και ο γιος της ήταν ενθουσιασμένοι με το ταξίδι, το οποίο η OceanGate διαφήμισε επανειλημμένα ως μια ευκαιρία για τους τουρίστες να γίνουν «εξερευνητές».

«Ήταν σαν δονούμενο νήπιο», είπε η Christine στους Times για τον ενθουσιασμό του γιου της λίγο πριν ξεκινήσει το υποβρύχιο. Όσο για τον σύζυγό της, η Christine είπε ότι λαχταρούσε να ζήσει τις ίδιες περιπέτειες με έναν διάσημο δύτη του Τιτανικού, ο οποίος τα διηγήθηκε στην οικογένεια μια φορά που είχε παγιδευτεί σε ένα υποβρύχιο για τρεις ημέρες.

Αλλά ενώ η οικογένεια είχε δώσει 250.000 δολάρια ο καθένας για να κάνουν το ταξίδι ο πατέρας και ο γιος, οι μέρες τους στο Polar Prince που προηγήθηκαν δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακές. Η Christine είπε ότι η οικογένεια έπρεπε να κοιμάται σε κουκέτες σε στενά δωμάτια, να τρώει γεύματα σε μπουφέ από δίσκους και να αντιμετωπίζει τις συνεχόμενες συναντήσεις κάθε μέρα από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ.. Στο ενδιάμεσο, στους επιβάτες προσφέρονταν συνήθως προβολές της επιτυχημένης ταινίας του Τζέιμς Κάμερον «Τιτανικός».

Διαβάστε ακόμη: