Μας λέει τι τρώει,τι πίνει και πως καταπολεμά το άγχος

«Δεν μπορώ να ανακουφίσω το άγχος κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή η ημέρα μου είναι μια μεγάλη περίοδος πίεσης από το πρωί μέχρι το βράδυ», λέει ο Δρ Fauci. “Έτσι, όταν πηγαίνω  στο σπίτι το βράδυ, κάνω μια βόλτα για περίπου τρεισήμισι έως τέσσερα μίλια, και αποσυμπιέζεται  το άγχος μου. Τις προάλλες, περπατούσα κατά μήκος της Λεωφόρου Μασαχουσέτης, και  είδα μια αλεπού να τρέχει έξω από την αυλή κάποιου .

Ο Δρ Fauci φοράει μια μάσκα, πλένει τα χέρια του όλη την ώρα, και “ψυχαναγκαστικά” τα αποστειρώνει. Αν έχετε κουραστεί να είστε προσεκτικοί, “θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης,” λέει. Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 250.000 θανάτους, “και το τέλος δεν είναι στον ορίζοντα. Αυτό είναι αρκετό κίνητρο για να είμαστε επιμελείς, νομίζω.” Αλλά ξέρει ότι είναι δύσκολο. “Μην αποθαρρύνεσαι. Νομίζω ότι πρέπει να καταλάβεις ότι θα τελειώσει. Κουράγιο.”

Ενώ δεν έχουμε  συγκεκριμένα τρόφιμα για να  ενισχύσουμε την ανοσία μας, ο Δρ Fauci λέει, μια συνολική ισορροπημένη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε υγιείς. Στοχεύει στην ισορροπία, αλλά μερικές φορές σφάλλει “στο χρονοδιάγραμμα” Μπορεί να ξεχάσει να φάει, εκτός αν του το θυμίζει η γυναίκα του. Έτσι η  ημέρα του είναι  «ένα αρκετά συνεπές υγιές πρωινό-συνήθως χυμό ροδιού και ασπράδια αυγών σε ένα αγγλικό muffin.» Το γεύμα είναι ελαφρύ.  Τις πολυάσχολες νύχτες, λόγω δουλειάς,  μπορεί να σημαίνει μια σαλάτα takeout ή μπιφτέκι σολομού.

“κοιμόμουν ,  τρεις ή τέσσερις ώρες τη νύχτα. Τώρα κοιμάμαι  οπωσδήποτε μεταξύ πέντε και έξι, το οποίο δεν είναι κακό», λέει, αλλά «δεν είναι η βέλτιστη.” Αν έχει  την ευκαιρία κοιμάται  μισή ώρα μεταξύ των ραντεβού, “Θα ξαπλώσω στον καναπέ μου στο γραφείο μου και θα πάρω έναν υπνάκο .”