Οι ανακοινώσεις Στάσση για εμφατική διείσδυση της ΔΕΗ στον χώρο των τηλεπικοινωνιών με την ανάπτυξη οπτικών ινών, προκάλεσαν συζητήσεις και δημιούργησαν την αίσθηση στην αγορά ότι τελικά ο κυρίαρχος ενεργειακός όμιλος στη χώρα θα προχωρήσει σε ντηλ με άλλον τηλεπικοινωνιακό όμιλο, τον οποίο και θα εξαγοράσει ή θα προχωρήσουν σε ανταλλαγές μετοχών.

Και η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μια σχετική ονοματολογία, που κυκλοφόρησε στην πιάτσα, με πρωταγωνιστές από τη μια την Nova – Wind της BC Partners και του Ν. Σταθόπουλου, ενώ από την άλλη ακούστηκε μέχρι και ο …ανταγωνιστής πλέον ΟΤΕ, με τις φήμες να οργιάζουν για ένα από τα μεγαλύτερα big deals που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση αναφέρουν ότι με εντολή «άνωθεν» «κόπηκε» ο σχεδιασμός για ντηλ της ΔΕΗ με τηλεπικοινωνιακό όμιλο, ενώ την ίδια στιγμή άναψε το «πράσινο φως» για ντηλ, εάν και εφόσον προκύψει, στον τομέα της Ενέργειας!

Κατά τις ίδιες πηγές το σχεδιαζόμενο ντηλ της ΔΕΗ με τηλεπικοινωνιακό πάροχο κρίθηκε ως επένδυση εκτός κεντρικού σχεδιασμού, σε έναν κλάδο κοστοβόρο και εξειδικευμένο όπου η κυβέρνηση δεν είναι βέβαιη αν η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει λόγο να μπει και αν θα προκύψουν κέρδη από την δραστηριότητα αυτή.

Ωστόσο η ΔΕΗ επιμένει στον σχετικό σχεδιασμό της και η διοίκηση της Επιχείρησης προχωρεί στην αυτόνομη επέκταση της με την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών, παρά τις αντιρρήσεις του Μαξίμου!

Και κατά τις ίδιες πηγές ούτε η Goldman Sachs που αποτελεί και τον συντονιστή – σύμβουλο της ΔΕΗ έχει συμφωνήσει απολύτως με το συγκεκριμένο επεκτατικό σχέδιο.

Σε αντίθεση με την Ενέργεια, όπου αργά ή γρήγορα κάποιο «μεγάλο μπαμ» θα ακουστεί!