Οι δισεκατομμυριούχοι είναι σαν εμάς. Κάθε τέσσερα χρόνια, το καλοκαίρι, κάνουν ένα διάλειμμα από το φορτωμένο πρόγραμμά τους ώστε να δουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να χειροκροτήσουν τους αθλητές της χώρας τους.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν είναι σαν εμάς, καθώς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όλα τα παραπάνω από κοντά, να αγοράσουν ακριβά εισιτήρια και ταξιδιωτικά πακέτα με πολυτελείς διαμονές.

Η διαμονή μίας εβδομάδας στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς για πλούσιους ανθρώπους μπορεί να κοστίσει περισσότερα από 100.000 δολάρια, υποστηρίζουν ειδικοί της αγοράς στον τομέα των πολυτελών κατοικιών στο Παρίσι.

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται η στέγαση, 24ωρο σέρβις επτά ημέρες την εβδομάδα, βόλτες με ελικόπτερα, ασφάλεια, καθώς και ένας ιδιωτικός σεφ – χωρίς να περιλαμβάνονται τα εισιτήρια των αγώνων.

Οι ακριβότερες θέσεις της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών στοίχιζαν σχεδόν 3.000 δολάρια το άτομο, ενώ οι καλύτερες θέσεις σε κάποια αγωνίσματα μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 1.000 δολάρια.

Πελάτης πράκτορα με πελάτες πολυτελείας νοίκιασε ένα γιοτ 27 μέτρων στη Μασσαλία για να παρακολουθήσει του αγώνες σερφ. Μεγάλη ζήτηση είχε και ένα ακόμα γιοτ από Ταϊτή, το οποίο κοστίζει 97.500 δολάρια την εβδομάδα για την παρακολούθηση του ίδιου αγωνίσματος.

Και, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ποσά αυτά είναι πενταροδεκάρες για κάποιον που διαθέτει δισεκατομμύρια.

Για παράδειγμα, ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Μπερνάρ Αρνώ, είναι πολύ σημαντική προσωπικότητα για τους Ολυμπιακούς του 2024. Η εταιρεία ξόδεψε 160 εκατομμύρια δολάρια για χορηγία και παροχή προϊόντων – όπως το φορτηγό της Louis Vuitton που μετέφερε τη φλόγα και τα κοστούμια Berulti για τη γαλλική ομάδα – για να έχει μεγάλη ορατότητα στους αγώνες.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει πάει σε διάφορους Ολυμπιακούς Αγώνες στο παρελθόν, όμως στο Παρίσι έχει και έναν επιπλέον λόγο: ο γαμπρός του, Ναγιέλ Νασσάρ, αγωνίζεται στην ομάδα ιππασίας της Αιγύπτου.

Υπάρχει και ένα δισεκατομμυριούχος που δεν έχει πάει τους Ολυμπιακούς ως θεατής: ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο θρύλος του μπάσκετ ήταν ο σημαιοφόρος της αμερικανικής ομάδας κατά την τελετή Έναρξης, πριν μπει στο γήπεδο.

Ο Έλον Μάσκ, όχι μόνο πήγε στους αγώνες στο Παρίσι, αλλά έφαγε παρέα με το δισεκατομμυριούχο φίλο του, Μπερνάρ Αρνώ, και το Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, όπως είπε ο ίδιος ο Αρνώ στο CNBC. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δεν παρέλειψε και να σχολιάσει την Τελετή Έναρξης στο Χ λέγοντας ότι η σκηνή του «μυστικού δείπνου» ήταν «ασέβεια προς τους Χροιστιανούς». Και πρόσθεσε ότι «τα λέιζερ ήταν εκπληκτικά».

Τέλος, ο δισεκατομμυριούχος σκηνοθέτης, Στίβεν Σπίλμπεργκ, καλωσόρισε τους τηλεθεατές των αγώνων στην τελετή Έναρξης.

Διαβάστε ακόμη: