Με το… ενάμιση πόδι στα ημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Τσέλσι που επικράτησε με 2-0 της Πόρτο στο «Σάντσες Πιθχουάν».

Οι Πορτογάλοι δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στο 12′ με τον Ουρίμπε, ενώ στο 24′ έχασαν νέα ευκαιρία με τους Οτάβιο και Ζαϊντού.

Οι μπλέ του Λονδίνου που είχαν την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του ματς στο 32′ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ζορζίνιο έδωσε στον Μάουντ, ο νεαρός με φοβερή κίνηση μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μαρτσεζίν για το 0-1.

Έτσι, ο Άγγλος επιθετικός έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που πετυχαίνει γκολ σε νοκ-άουτ ματς (22 χρονών και 87 ημερών). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χάνοντας ευκαιρία στο 43′ με τον Πέπε να κάνει την κεφαλιά αλλά ο Μεντί έδιωξε σωτήρια.

Οι «δράκοι»  ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και είχαν πολύ καλή στιγμή για την ισοφάριση στο 51′, με τον Μαρεγκά να βγαίνει στην πλάτη του Ρούντιγκερ αλλά ο Μεντί έδιωξε σωτήρια, ενώ το σουτ του Ντίας στο 57′ πέρασε δίπλα από την εστία.

Η ομάδα του Κονσεϊσάο συνέχισε να πιέζει, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Μεντί. Από την μεριά τους, οι «μπλε» έριξαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος, αλλά κατάφεραν να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη στο 85′ με τον Τσίλγουελ να διαμορφώνει το 0-2 και να δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Τούχελ.

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.