Η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη και ικανή να κινηθεί σε off-road διαδρομές Porsche αποτελεί γεγονός και είναι η νέα Taycan Cross Turismo.

Πρόκειται για την πιο περιπετειώδη, αλλά και πρακτικότερη έκδοση της Taycan, η οποία είναι το πρώτο supercar που έβαλε τη γερμανική εταιρία στην πρίζα το 2019. Οπτικά η νέα Taycan Cross Turismo ξεχωρίζει με το μαύρο πλαστικό προστατευτικό περιμετρικά του αμαξώματος, με τις ράγες οροφής και την εκτεταμένη γραμμή της οροφής.

Χάρη στο τελευταίο της χαρακτηριστικό οι πίσω επιβάτες έχουν 36 χλστ. περισσότερο «αέρα» ανάμεσα στα κεφάλια τους και στην οροφή. Παράλληλα η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ μπορεί να ξεπεράσει τα 1.200 λίτρα. Από τον πίσω προφυλακτήρα επεκτείνεται προς τα έξω μια ειδική βάση για τη στήριξη και μεταφορά έως τριών ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Στο στάνταρ εξοπλισμό της νέας Taycan Cross Turismo ανήκει η τετρακίνηση, η ρυθμιζόμενη αερανάρτηση και το πρόγραμμα οδήγησης «Gravel Mode» που ενισχύει τις ικανότητές της εκεί που τελειώνει η άσφαλτος. Για πιο απαιτητικά εδάφη συνίσταται το προαιρετικό πακέτο «Off – Road». Χάρη σε αυτό η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος αυξάνεται έως και 30 χλστ.

Η νέα Taycan Cross Turismo διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις. Στάνταρ είναι η μπαταρία χωρητικότητας 93.4 kWh (Performance Battery Plus) και φυσικά οι μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ξεκινάμε με την Taycan 4 Cross Turismo των 380 ίππων (με overboost λειτουργία για το Launch Control 476 ίπποι) και αυτονομία από 389-456 χλμ. (μέτρηση WLTP). Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 5,1 δευτ. και φτάνει μέχρι τα 220 χλμ./ώρα.

Συνεχίζουμε με την Taycan 4S Cross Turismο, η οποία έχει ισχύ 490 ίππων (με overboost λειτουργία για το Launch Control 571 ίπποι) και αυτονομία από 388-452 χλμ. (μέτρηση WLTP). Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 4,1 δευτ. και φτάνει μέχρι τα 240 χλμ./ώρα.

Σειρά τώρα έχει η Taycan Turbo Cross Turismo, η οποία αγγίζει τους 625 ίππους (με overboost λειτουργία για το Launch Control 680 ίπποι) και προσφέρει αυτονομία από 395-452 χλμ. (μέτρηση WLTP). Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 3,3 δευτ. και φτάνει μέχρι τα 250 χλμ./ώρα.

Τέλος, η Taycan Turbo S Cross Turismo επίσης με 625 ίππους (με overboost λειτουργία για το Launch Control 761 ίπποι) και αυτονομία από 388-419 χλμ. (μέτρηση WLTP). Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 2,9 δευτ. και φτάνει μέχρι τα 250 χλμ./ώρα.

Το λανσάρισμα της νέα Taycan Cross Turismo στις αγορές θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Στόχος της Porsche είναι μέχρι το 2025 οι μισές της πωλήσεις να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτροκίνητα ή plug-in υβριδικά μοντέλα. Το 2020 ένα στα τρία οχήματα που πούλησε στην Ευρώπη ήταν εξηλεκτρισμένο.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.