Έχουμε νέα στέψη βασίλισσας στο παλάτι του Νίρμπουργκρινγκ, το οποίο προσπαθούν διαρκώς να κατακτήσουν οι σπουδαιότεροι τετράτροχοι πολεμιστές.

Η Performance Cayenne χρειάστηκε μόλις 7:38.925 λεπτά για να ολοκληρώσει τον γύρο των 20.832 χιλιομέτρων και να αποδείξει ποιος είναι ο αρχηγός στη θρυλική γερμανική πίστα. Έτσι, λοιπόν, η Performance Cayenne κατέχει πλέον το νέο ρεκόρ χρόνου στην απαιτητική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στην κατηγορία των SUV, off-road οχημάτων, βαν και pick-up.

Την πιστοποίηση του νέου ρεκόρ χρόνου ανέθεσε η Porsche σε δημόσιο συμβολαιογράφο. Το εν λόγω ρεκόρ χρόνου επιτεύχθηκε στις 14 Ιουνίου 2021, ενώ εκείνη την καλοκαιρινή ημέρα η θερμοκρασία περιβάλλοντος και της πίστας ήταν 23 και 46 βαθμοί Κελσίου αντίστοιχα.

Για την αποστολή αυτή τοποθετήθηκε στην Performance Cayenne αγωνιστικό κάθισμα οδηγού και rollcage. Οι τροχοί των 22 ιντσών ήταν ντυμένοι με τα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, τα οποία έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά για τη νέα έκδοση της Cayenne και θα περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό της.

Πίσω από το τιμόνι της βρισκόταν ο οδηγός δοκιμών εξέλιξης της Porsche, LarsKern. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο V8 bi-turbo κινητήρας των 4.0 λίτρων παρέχει αστείρευτη δύναμη σε κάθε περίσταση. Εντυπωσιάστηκε επίσης από την υψηλή ακρίβεια του τιμονιού, τη σταθερότητα του πίσω άξονα, τις αστραπιαίες αλλαγές κατεύθυνσης στις στροφές χωρίς ταλάντωση και τάση υποστροφής.

Η Performance Cayenne αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομα την παγκόσμια πρεμιέρα της και για τον λόγο αυτό ήταν ντυμένη με ένα ελαφρύ καμουφλάζ.