Ο εναλλακτικός τίτλος που είχαμε σκεφτεί ήταν «για πάντα νέα», καθώς δύσκολα πιστευτεί κανείς ότι η Porsche Boxster έγινε 25 ετών.

Και όμως, το ημερολόγιο έδειχνε 1993 όταν για πρώτη φορά η Porsche μάς σύστησε σε πρωτότυπη μορφή το roadster της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Τρία χρόνια αργότερα, το 1996, αποκαλύφτηκε η έκδοση παραγωγής της Boxter, χωρίς να έχει σημαντικές σχεδιαστικές αλλαγές από το πρωτότυπο μοντέλο.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία των supercars πλέον η Boxter βρίσκεται στην τέταρτη γενιά της και έχει σημειώσει πάνω από 357.000 πωλήσεις. Πάμε τώρα να γνωρίσουμε τη νέα επετειακή έκδοση της Boxster που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 25α γενέθλιά της.

Εμφανισιακά ξεχωρίζει με το χάλκινο χρώμα “Neodyme”, το οποίο συναντάμε στις ζάντες των 20 ιντσών, στον εμπρός προφυλακτήρα και στους πλευρικούς αεραγωγούς, ενώ το αμάξωμα είναι βαμμένο με την ασημί απόχρωση “GT Silver Metallic” και το περίγραμμα του εμπρός παρμπρίζ είναι μαύρο για αντίθεση.

Στην παλέτα υπάρχουν επίσης οι αποχρώσεις “Deep Black Metallic” και “Carrara White Metallic”. Ο αριθμός 25 έχει τοποθετηθεί στο ταμπλό απέναντι από τον συνοδηγό, στο αναλογικό ταχύμετρο, στα μαρσπιέ των θυρών, στο πίσω τμήμα και στην υφασμάτινη κόκκινη ή μαύρη οροφή.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν δερμάτινες επενδύσεις κόκκινου χρώματος στα καθίσματα, στο ταμπλό, στο θερμαινόμενο τιμόνι και στα πάνελ των θυρών. Η Porsche θα κατασκευάσει μόνο 1.250 αντίτυπα της επετειακής έκδοσης και θα τα διαθέσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώστε ότι η «25χρονη» και συλλεκτική Boxster βασίζεται στην 718 Boxster GTS, επομένως τροφοδοτείται από εξακύλινδρο επίπεδο ατμοσφαιρικό κινητήρα 4 λίτρων, απόδοσης 400 ίππων, ο οποίος μπορεί να συνεργαστεί με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο διπλού συμπλέκτη (PDK) 7 ταχυτήτων.

Όταν συνδυάζεται με το στάνταρ πακέτο Sport Chrono και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ο πίνακας των επιδόσεων αναγράφει επιτάχυνση από 0 σε 100 χλμ./ώρα εντός 4 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 293 χλμ./ώρα.

Στην εξοπλιστική λίστα της επετειακής Boxster συμπεριλαμβάνεται επίσης ενεργή ανάρτηση PASM (Porsche Active Suspension Management) που χαμηλώνει το ύψος του αμαξώματος 10 χλστ. και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης PTV (Porsche Torque Vectoring).