Για άλλη μια φορά, ο παγκόσμιος δείκτης πολύτιμων μετάλλων MMI (Monthly Metals Index) δεν παρουσίασε ισχυρή πτωτική ή ανοδική πίεση. Ο δείκτης παρέμεινε πλάγιος και χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις στο σχετικό διάγραμμα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας πτώση μόλις 0,65%.

Παρόλα αυτά, κάποια ανοδική πίεση δέχτηκαν οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων στις αρχές Μαρτίου, όταν πολλά πολύτιμα μέταλλα άρχισαν να αυξάνονται. Οι τιμές του χρυσού, ειδικότερα, εκτοξεύτηκαν, πιθανότατα λόγω της αποδυνάμωσης του DXY (δείκτης δολαρίου ΗΠΑ).

Αυτή την περίοδο, οι επενδυτές πολύτιμων μετάλλων θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί σχετικά με την αγορά τέτοιων προϊόντων, καθώς αυτά τα ράλι θα μπορούσαν να «παγώσουν».

Παλλάδιο

Οι αγορές παλλαδίου παρουσίασαν πιο ανοδική δυναμική. Ωστόσο, οι τιμές δεν έχουν διαμορφωθεί σε υψηλότερο ρεκόρ βραχυπρόθεσμα. Τον περασμένο μήνα, οι τιμές του παλλαδίου μετατοπίστηκαν σε πιο ανοδική τροχιά, οδηγώντας τις τρέχουσες τιμές πάνω από τα υψηλά του πρώτου τριμήνου σε πάνω από 1.000 δολάρια / ουγκιά.

Πλατίνα

Όπως και άλλα πολύτιμα μέταλλα, οι αγορές της πλατίνας κινήθηκαν ανοδικά τον περασμένο μήνα ωθώντας τις τιμές πιο πάνω από το βραχυπρόθεσμο εύρος τους.

Ασήμι

Το ασήμι κινήθηκε ανοδικά αυτόν τον μήνα καθώς σχηματίστηκαν νέα υψηλά. Αφού έφτασε σε υψηλότερο χαμηλό, η τάση για τις αγορές ασημιού συνεχίστηκε προς το επίπεδο των 25 δολαρίων ανά ουγκιά.

Ωστόσο, αν και η δυναμική συνεχίζει να οδηγεί τις τιμές σε ανοδική τάση, η αστάθεια θα παραμείνει.

Ράλι στις τιμές χρυσού

Οι τιμές του χρυσού φαινόταν το προηγούμενο διάστημα να διαπραγματεύονταν σε ένα εύρος τιμών μετά την κορύφωση στα τέλη του 2023. Αυτό το μήνα, οι τιμές έφθασαν σε νέα υψηλά, ξεπερνώντας τελικά τα 2.150 δολάρια ανά ουγκιά. Αυτό άλλαξε για άλλη μια φορά τη συνολική ανοδική πορεία της αγοράς. Πράγματι, ο χρυσός συνεχίζει να δημιουργεί νεότερα υψηλά, οδηγώντας τις τιμές στη συνέχιση της ανοδικής πορείας. Ωστόσο, καθώς οι τιμές παραμένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αναμένεται αστάθεια.

Διαβάστε ακόμη: