Ο επικεφαλής της Richemont, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Cartier και Vacheron Constantin, δήλωσε ότι η βιομηχανία πολυτελών ρολογιών πρέπει να μειώσει την παραγωγή μετά την κάμψη της ζήτησης για ακριβά ρολόγια.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας Johann Rupert δήλωσε στους μετόχους στην ετήσια γενική συνέλευση του ελβετικού ομίλου πολυτελών ειδών ότι η παγκόσμια ζήτηση για ρολόγια «έχει ξεπεράσει την έκρηξη», κυρίως λόγω των υποτονικών πωλήσεων σε ηπειρωτική Κίνα και Χονγκ Κονγκ.

Ο πρόεδρος της Richemont, στις μάρκες της οποίας ανήκουν επίσης οι IWC, Jaeger-LeCoultre και Van Cleef & Arpels, επικρότησε τους ανταγωνιστές της βιομηχανίας ρολογιών για την επίδειξη αυτοσυγκράτησης. Οι μεγαλύτεροι στενά ελεγχόμενοι ωρολογοποιοί στην Ελβετία περιλαμβάνουν την Rolex, την Patek Philippe και την Audemars Piguet Holding.

«Έχουμε στενή σχέση με τους ανταγωνιστές και γνωρίζουμε τι κάνουν και ενεργούν πολύ υπεύθυνα περιορίζοντας την παραγωγή», δήλωσε.

Αν και ο Ρούπερτ ελέγχει την Richemont μέσω ενός οικογενειακού καταπιστεύματος που έχει την πλειοψηφία των μετοχών με δικαίωμα ψήφου, η μετοχή είναι δημόσια διαπραγματεύσιμη και η εταιρεία υποχρεούται να παρέχει λεπτομερείς οικονομικές ενημερώσεις. Αντίθετα, οι στενά ελεγχόμενες εταιρείες ωρολογοποιίας στην Ελβετία «δεν έχουν μετόχους στους οποίους πρέπει να υποβάλλουν εκθέσεις», πρόσθεσε.» Μετά από τρία χρόνια κερδών σε επίπεδα ρεκόρ, οι ελβετικές εξαγωγές ρολογιών έχουν μειωθεί φέτος. Οι καταναλωτές έγιναν πιο επιφυλακτικοί καθώς οι αποταμιεύσεις της εποχής της πανδημίας εξαντλήθηκαν έπειτα από μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού και καθώς το ισχυρό ελβετικό φράγκο αύξησε τις τιμές των ρολογιών και περιόρισε τα κέρδη των παραγωγών.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι κατασκευαστές εξαρτημάτων ρολογιών και ορισμένες μάρκες χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα της ελβετικής κυβέρνησης που τους επιτρέπει να απολύουν υπαλλήλους και να μειώνουν την παραγωγή χωρίς μόνιμες περικοπές θέσεων εργασίας.

Διαβάστε ακόμη: