Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις 17 Νοέμβρη; Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου ενώ, παράλληλα, έως την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε πολλούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις 17 Νοέμβρη

Πιο συγκεκριμένα, κλειστοί θα είναι σήμερα, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί του μετρό «Μέγαρο Μουσικής», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» θα κατεβάσει ρολά στις 15:00, ενώ οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους συγκεκριμένους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις 17 Νοέμβρη

Επιπροσθέτως, τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων «και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού», θα προβεί σε «προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή/και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., για το χρονικό διάστημα έως την Πέμπτη 18/11/2021 και ώρα 06:00. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί από το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185».

Με κάμερες τα ΜΑΤ – Έλεγχοι πριν την πορεία

Με κάμερες θα είναι εφοδιασμένες οι διμοιρίες των ΜΑΤ που θα συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας για την καθιερωμένη πορεία της 17ης Νοεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, σε κάθε διμοιρία ένας αστυνομικός θα κρατάει ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κοντάρι, στην άκρη του οποίου θα είναι τοποθετημένη κάμερα χειρός.

Κάμερες είχαν χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο και πέρυσι, στα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους ελέγχους πριν την έναρξη της πορείας, ούτως ώστε οι Αρχές «να προλάβουν καταστάσεις». Οι έλεγχοι θα αφορούν σε ύποπτα άτομα που μπορεί να φέρουν μαζί τους πολεμοφόδια, ενώ θα ελέγχεται κάθε πληροφορία της Κρατικής Ασφάλειας για τυχόν προπαρασκευαστικές ενέργειες για επεισόδια.

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται επίσης οι «Αίαντες», τα υδροφόρα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία θα επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων με ρίψη νερού. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν drones που θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.