Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού θα είναι παρούσα σε άλλο ένα ευρωπαϊκό Final-4. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν με 14-9 τη Βουλιαγμένη στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων και στα τέλη του Απριλίου θα διεκδικήσουν το έβδομο ευρωπαϊκό τρόπαιό τους και τέταρτο Champions League στην ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός έφτασε αήττητος τους 15 βαθμούς σε πέντε αγώνες στον τέταρτο όμιλο, ο ΝΟΒ ακολουθεί δεύτερος με εννέα και η κατάταξη δεν μπορεί πλέον να αλλάξει. Από κάθε όμιλο προκρίνεται η πρώτη ομάδα. Η τελευταία (6η) αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 23/3.

Οι ερυθρόλευκες πήραν από την αρχή της αναμέτρησης κεφάλι στο σκορ, και προηγήθηκαν 7-2 στο πρώτο μέρος. Η Βουλιαγμένη μείωσε 7-5, 8-6, 9-7 αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο. Στη τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι διαφορά και νίκησε τελικά με +5 τέρματα.

Η πειραϊκή ομάδα είχε πρώτη σκόρερ την ασταμάτητη Ξενάκη, που σημείωσε πέντε γκολ, ενώ άλλα τρία πρόσθεσε η Σιούτη.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-3, 5-3, 2-4

Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κυριακή Λιώση): Κοτσιώνη, Καιάφα, Κρασσά, Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου, Ριτζ 2, Σλίκινγκ 4, Πάτρα, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη 1, Τζούστρα 2, Αγγελίδη, Λουπάκη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη 5, Σιούτη 3, Μ. Πλευρίτου, Σάντα 1, Β. Πλευρίτου 1, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

Διαβάστε ακόμη: