Ξεκινώντας στις 16 Σεπτεμβρίου με τον καθηγητή κοινωνικών επιστημών Dylan Riley του πανεπιστημίου του Berkeley, το διαρκές σεμινάριο Politics of Liberation κάνει πρεμιέρα σε μια σειρά συναντήσεων με κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας διανόησης, οι οποίες θα επισκεφτούν την Αθήνα για να συνομιλήσουν με το ελληνικό κοινό σε μια αναζήτηση για τις πολιτικές της κοινωνικής προόδου σε 23 θεματικές ενότητες.

Judith Butler, Dan-El Padilla Peralta, Edouard Louis, Geoff Eley, Στάθης Κουβελάκης, Brad Evans, Chantal Meza, Γιάννης Χαμηλάκης, Sara Farris, Σεραφείμ Σεφεριάδης, Λουκία Κοτρωνάκη, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Όλγα Λαφαζάνη, Πάολα Ρεβενιώτη, Παναγιώτα Γούναρη, Αριστοτέλης Καλλής, Susan Robertson, Kanishka Goonewardena, Elisa Giustinianovich, Cedric De Leon, Αθηνά Καρατζογιάννη, Ευγενία Σιαπέρα, Δήμητρα Τζανάκη και Volodymyr Ishchenko είναι μεταξύ των ομιλητών που θα αναπτύξουν έναν ανοιχτό δημόσιο διάλογο με όσους συμμετάσχουν στα σεμινάρια.

Από αυτή την Παρασκευή, κάθε δεκαπέντε ημέρες, από τις 19:00 έως τις 21:00, και έως τον Ιούνιο του 2023, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διαλέξεις αλλά, κυρίως, να θέσει προβληματισμούς και να κουβεντιάσει πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα αλλά και την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα στο πεδίο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Η εξέλιξη της Δημοκρατίας, οι πολιτικές φύλου, ο πολιτισμός, οι μεταναστευτικές ροές και ο διαθρησκευτικός διάλογος, μέχρι τις πολιτικές λιτότητας και ο σύγχρονος αυταρχισμός είναι μεταξύ των θεμάτων για τα οποία θα τοποθετηθούν άνθρωποι της διεθνούς διανόησης, ορισμένοι εκ των οποίων έρχονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Τα σεμινάρια, που θα έχουν τη μορφή ανοιχτής συνομιλίας στην αγγλική γλώσσα, θα γίνονται με φυσική παρουσία και, ως εκ τούτου, για την συμμετοχή απαιτείται προεγγραφή για κάθε συνάντηση στην ιστοσελίδα https://politicsofliberation.gr/ καθώς οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, η πλατφόρμα για την εγγραφή σε κάθε σεμινάριο θα ανοίγει 15 ημέρες πριν από τη διάλεξη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συζητήσεις θα προβάλλονται, επίσης, ψηφιακά, ενώ θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας μετά την ολοκλήρωσή τους.