Από ισραηλινή επίθεση που έπληξε αυτοσχέδιο τέμενος σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Γάζα, σύμφωνα με αναφορές ενός αξιωματούχου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι.

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Al-Ahli, ο Δρ Amjad Elewa, δήλωσε στο CNN ότι 20 άνδρες σκοτώθηκαν στο χτύπημα που έγινε το περασμένο Σάββατο στο υπαίθριο τέμενος στον καταυλισμό Αλ Σάτι και δύο ακόμη άνδρες πέθαναν την Κυριακή στο νοσοκομείο από τα τραύματά τους.

Ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας της Γάζας Μαχμούντ Μπασάλ δήλωσε στο CNN ότι ο βομβαρδισμός έγινε «στη μέση της μεσημεριανής προσευχής». Πρόσθεσε ότι όλοι οι τραυματισμοί είναι σοβαρές περιπτώσεις και χρειάστηκαν επεμβάσεις ακρωτηριασμού.

Βίντεο από τη σκηνή δείχνει πτώματα να κείτονται πάνω σε στρώματα απλωμένα για την προσευχή. Πολλοί νεκροί και τραυματίες φαίνονται να μην έχουν άκρα.

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σχολίασε επίσης το περιστατικό στην καθημερινή του ενημέρωση το Σάββατο, λέγοντας τα εξής: «Γύρω στη 13:00, οι ισραηλινές δυνάμεις φέρεται να έπληξαν ένα αυτοσχέδιο τέμενος μέσα στον καταυλισμό προσφύγων Ας Αλ Σάτι, δυτικά της πόλης της Γάζας. Σύμφωνα με τις αναφορές, επειδή η επίθεση έγινε μετά τη μεσημεριανή προσευχή, πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν ακόμα μέσα ή κοντά στο τζαμί».

Παρόλα αυτά, ο ΟΗΕ αναφέρει πως το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής κάτι για την επίθεση.

Διαβάστε ακόμη