Νέες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από δορυφόρο αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια, ο οποίος βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ προχθές Τρίτη και χθες Τετάρτη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 195 άνθρωποι, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Maxar Technologies δείχνουν τον καταυλισμό πριν και μετά τα ισχυρά αεροπορικά πλήγματα, που σύμφωνα με το Ισραήλ είχαν ως στόχο να εξοντώσουν ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκονταν στην περιοχή.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου» όσα έγιναν στην Τζαμπαλίγια

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε εχθές ότι οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας «θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου».

«Λαμβανομένου υπόψη του υψηλού αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων και του μεγέθους των καταστροφών μετά τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, εκφράζουμε σοβαρούς φόβους ότι αυτές είναι δυσανάλογες επιθέσεις που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου», έγραψε η Ύπατη Αρμοστεία σε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Το Ισραήλ βομβάρδισε επανειλημμένα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια προχθές και χθες, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές σε αυτήν την πυκνοκατοικημένη περιοχή και τον θάνατο αρκετών δεκάδων ανθρώπων, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Το Ισραήλ εξήγησε την Τρίτη ότι είχε στοχοθετήσει έναν διοικητή της Χαμάς, τον Ιμπραχίμ Μπιάρι, που θεωρείτο ένας από τους υπευθύνους της αιματηρής επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στις 7 Οκτωβρίου.

Και παρότι ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως έβαλε στο στόχαστρο και σκότωσε ηγετικά στελέχη της Χαμάς που βρίσκονταν στον καταυλισμό, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το διέψευσε.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 195 νεκροί στον καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων στη Τζαμπαλίγια

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 195 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς του στρατού του Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζαμπαλίγια προχθές Τρίτη και χθες Τετάρτη, αναφέρει ανακοίνωση της υπηρεσίας ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Άλλοι 120 άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια και η τύχη τους αγνοείται, ενώ ακόμη 777 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε ακόμη: