Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, το απόγευμα της Τρίτης με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς.
Οι δυο ηγέτες συζήτησαν διάφορες πτυχές της υπό εξέλιξη ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Μπένετ για όσα συζητήθηκαν στη διάρκεια του τρίτου γύρου διαπραγματεύεσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Λευκορωσία, ενώ παρουσίασε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό τις σκέψεις του για τα συμπεράσματα από τη συνάντηση της ρωσικής με την ουκρανική αντιπροσωπεία.
Ο Ρώσος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο για το θέμα της Ουκρανίας.
Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός για το πρωί της Τετάρτης
Η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα την κατάπαυση του πυρός για τον σχηματισμό ανθρωπιστικών διαδρόμων σε περιοχές της Ουκρανίας την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ το πρωί της Τετάρτης, ούτως ώστε να απομακρυνθούν άμαχοι από τις περιοχές των συγκρούσεων της Ουκρανίας.
#BREAKING Russia announces humanitarian ceasefire for Wednesday morning, according to agencies pic.twitter.com/GM2Rh8diWJ
— AFP News Agency (@AFP) March 8, 2022
Η κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και θα απομακρυνθούν οι άμαχοι πολίτες από τις περιοχές της Ουκρανίας, συζητήθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου των συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας τη Δευτέρα.
Σήμερα, Τρίτη, είχε προγραμματιστεί κατάπαυση των επιθέσεων για τον ίδιο λόγο σε περιοχές της χώρας, ωστόσο η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση των όρων αυτών με νέους βομβαρδισμούς και πλήγματα ακόμα και σε περιοχές όπου κατοικούν άμαχοι.
Το πρόγραμμα στήριξης για τα εκατομμύρια των προσφύγων παρουσίασε η Κομισόν
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, η Κομισιόν παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα στήριξης που παρέχει η ΕΕ για να βοηθήσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και τις χώρες της ΕΕ που τους υποδέχονται.
Απέναντι στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη εκφράζεται μέσω της άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους ανθρώπους αυτούς, μέσω της επείγουσας βοήθειας πολιτικής προστασίας, της στήριξης στα σύνορα, καθώς και μέσω ενός σαφούς νομικού καθεστώτος που επιτρέπει στα άτομα που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες περιοχές να λάβουν άμεση προστασία στην ΕΕ.