Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Κίεβο δέχθηκε τη μεγαλύτερη επίθεση με drone από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι στρατιωτικές αρχές αναφέρουν ότι κατέρριψαν 52 από τα 54 drone -καμικάζι που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις. Εξ αυτών, πάνω από 40 κατευθύνθηκαν στο Κίεβο.

«Συνολικά εξαπολύθηκε αριθμός ρεκόρ drones-καμικάζι: 54!», αναφέρει η ουκρανική πολεμική αεροπορία σε ανάρτησή της στο Telegram, προσθέτοντας ότι κατέρριψε 52.

Σύμφωνα με τις αρχές, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν στο Κίεβο. «Πρόκειται για την μεγαλύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της πρωτεύουσας από την αρχή της εισβολής» των ρωσικών δυνάμεων, αναφέρει επίσης στο Telegram η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση αυτή «διεξήχθη σε αρκετά κύματα και ότι ο συναγερμός που κηρύχθηκε διήρκεσε για πάνω από 5 ώρες!».

Τα στοιχεία της ουκρανικής πλευράς μιλούν για πάνω από 40 ρωσικά drone που καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Συντρίμμια τους έπεσαν σε επταώροφο κτήριο στη συνοικία Γκολοσιίφσκιι, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός. Επίσης, σε περιοχή με αποθήκες ξέσπασε πυρκαγιά που προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου που βροισκόταν εκεί.

Στην συνοικία Σολομιάνσκιι, ένας 41χρονος πέθανε και μια 35χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο, συμπλήρωσε επίσης ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Είναι η 14η ρωσική επίθεση με drone κατά του Κιέβου από τις αρχές Μαΐου

«Σήμερα ο εχθρός αποφάσισε να ‘συγχαρεί’ τους κατοίκους της πρωτεύουσας για την Ημέρα του Κιέβου με τη βοήθεια των φονικών του μη επανδρωμένων αεροσκαφών», σημείωσαν επίσης ειρωνικά οι περιφερειακές αρχές, αναφερόμενες στη γιορτή σήμερα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για την 14η ρωσική επίθεση με drone κατά του Κιέβου από τις αρχές του Μαΐου, σύμφωνα με τις αρχές.

Συνολικά 54 drones-καμικάζι εξαπολύθηκαν από τις περιοχές του Μπριάνσκ και του Κρασνοντάρ στη Ρωσία, διευκρίνισε επίσης η ουκρανική πολεμική αεροπορία, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την κατάρριψη 52.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία έβαλε στο στόχαστρο κυρίως «στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμης σημασίας υποδομές στις περιφέρειες στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ιδίως στην περιφέρεια του Κιέβου».

Διαβάστε περισσότερα