Το μεσημέρι της Κυριακής ένας συνεργάτης των New York Times σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά κοντά στο Κίεβο ενώ ακόμη ένας τραυματίστηκε. Την είδηση έκανε γνωστή ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στην περιοχή του Ιρπίν στα βόρεια του Κιέβου όταν ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου. Ως θύμα ταυτοποιείται ο 51χρονος πρώην συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας, Μπρεντ Ρενώ.

Ο άλλος δημοσιογράφος που τραυματίστηκε έχει μεταφερθεί εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο.

«Οι εισβολείς σκοτώνουν κυνικά ακόμη και δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης που προσπαθούν να δείξουν την αλήθεια για τις θηριωδίες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Σήμερα, ένας 51χρονος ανταποκριτής των New York Times πυροβολήθηκε στο Ίρπίν. Ένας άλλος δημοσιογράφος τραυματίστηκε. Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να βγάλουν το θύμα έξω από το πεδίο της μάχης», έγραψε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής στο Facebook.

Οι New York Times σε ανακοίνωση τους έγραψαν: «Λυπούμαστε πολύ για το θάνατο του Μπρεντ Ρενώ. Ο Μπρεντ ήταν ένας ταλαντούχος φωτογράφος και κινηματογραφιστής που είχε συνεισφέρει στους «New York Times» όλα αυτά τα χρόνια». Στην ανακοίνωση τους παράλληλα αναφέρουν ότι τελευταία φορά είχαν συνεργαστεί το 2015 και ξεκαθαρίζουν ότι η διαπίστευση που φορούσε ήταν από αποστολή παλαιότερων χρόνων.