Ένας Ρώσος στρατιωτικός διοικητής ακούγεται να δίνει εντολή στους στρατιώτες του να πυροβολήσουν και να εξοντώσουν Ουκρανούς πολίτες κοντά στη Μαριούπολη, σε ηχητικό ντοκουμέντο που περιήλθε στην κατοχή του Κιέβου από υποκλοπή ενδοεπικοινωνίας.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασαν οι «Times» και κατέγραψαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, ένας στρατιώτης, που δεν κατονομάζεται, ακούγεται να λέει: «Δυο άνθρωποι βγαίνουν από το δασάκι, φοράνε πολιτικά ρούχα». Λέει επίσης ότι βλέπει ένα όχημα, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει αν είναι πολιτικό ή στρατιωτικό.

«Καθαρίστε τους όλους!» ακούγεται να φωνάζει ο διοικητής του, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν είναι άμαχοι ή όχι. «Όλους!» επαναλαμβάνει, για να πάρει την απάντηση του στρατιώτη: «Ελήφθη».

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, το περιστατικό πιστεύεται ότι έλαβε χώρα σε ένα χωριό κοντά στη Μαριούπολη.

Στο ίδιο ηχητικό απόσπασμα, ένας άλλος Ρώσος στρατιώτης ακούγεται να… παραπονιέται ότι οι αντίπαλοι είναι πολλοί περισσότεροι και πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν υποστήριξη από τη Μόσχα.

«Είναι 150.000 στρατιώτες!» ακούγεται να λέει για τους Ουκρανούς, για να προσθέσει: «Κι εμείς είμαστε μόλις 3.000... Είναι στα αριστερά μας, στα δεξιά μας, μας περικυκλώνουν, γαμώτο! Είναι τόσο πολλοί κι εμείς τόσο λίγοι. Δεν έχουμε υποστήριξη, δεν έχουμε αεροπορία, δεν έχουμε τίποτα!».

Ο Πούτιν συζήτησε με το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας την πορεία του πολέμου

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε την Πέμπτη με το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας τη στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στην Ουκρανία και τις ειρηνευτικές συνομιλίες που έχει η Ρωσία με το Κίεβο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Στο συμβούλιο μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, οι υπουργοί Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και άλλοι αξιωματούχοι υπηρεσιών άμυνας και ασφάλειας

Την ίδια ώρα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας μετέδωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν στη Ρωσία ότι αποχωρούν από τις συνομιλίες για την κυβερνοασφάλεια και κλείνουν έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δυο χωρών.