Τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 81η μέρα, οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το ρωσικό χωριό «Sereda» που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε όταν δυνάμεις από την Ουκρανία άνοιξαν πυρ κατά ρωσικού χωριού που βρίσκεται κοντά στα σύνορα των δύο χωρών», ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης της Μπελγκορόντ στη Ρωσία Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Το Reuters δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή.

Ζελένσκι: «Η κατάσταση στο Ντονμπάς παραμένει πολύ δύσκολη»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην περιοχή του Ντονμπάς παραμένει πολύ δύσκολη και πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν ακόμη να δείξουν κάποιο είδος νίκης.

«Στην 80ή ημέρα της ολομέτωπης εισβολής φαίνεται παρανοϊκό, αλλά δεν σταματούν τις προσπάθειες», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Πύραυλος έπληξε στρατιωτική υποδομή στην περιφέρεια της Λβιβ

Πύραυλος έπληξε στρατιωτική υποδομή στην περιφέρεια της Λβιβ στη δυτική Ουκρανία νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Μαξίμ Κοζίτσκι με ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες μέχρι αυτήν την στιγμή», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Τώρα γίνεται αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής που προκλήθηκε», σημείωσε επίσης ο περιφερειάρχης της Λβιβ.

258 πρόσφυγες της Ουκρανίας πέρασαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνει ότι το τελευταίο 24ωρο (14/05/2022) στην Ελλάδα εισήλθαν 258 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 49 ανήλικοι.

Αναλυτικά:

  • Από τον Προμαχώνα: 76
  • Από Ευζώνους: 22
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 97
  • Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 56 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 4 και στα λοιπά αεροδρόμια 3.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 27.541 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 7.234 ανήλικοι.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναβάλλεται για σήμερα Δευτέρα 2/5 η απομάκρυνση αμάχων από άλλα μέρη της Μαριούπολης

227 παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, 227 παιδιά έχουν σκοτωθεί και περισσότερα από 420 παιδιά έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας.

Βρετανία: «Η επίθεση της Ρωσίας στο Ντονμπάς “έχει χάσει την ορμή” της»

«Η επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Ντονμπάς στην Ουκρανία έχει χάσει την ορμή της και έχει μείνει σημαντικά πίσω από το πρόγραμμα», ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας.

«Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, η Ρωσία δεν είναι πιθανόν να επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό προέλασής της τις επόμενες 30 ημέρες», διευκρινίζει ο βρετανικός στρατός σε τακτική ενημέρωσή του μέσω Twitter.

Την Παρασκευή, οι ουκρανικές δυνάμεις απέτρεψαν απόπειρα των ρωσικών δυνάμεων να διασχίσουν ποταμό στο Ντονμπάς, μια ανατολική περιοχή της Ουκρανίας στην οποία περιλαμβάνονται οι περιφέρειες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του πολέμου.