Η ΕΡΤ τον τελευταίο χρόνο κάτω από την επίβλεψη του Κωνσταντίνου Ζούλα και με τη δημιουργική ματιά της συμβούλου του Λίνας Παπαδάκη έχει σε μεγάλο βαθμό κερδίσει το στοίχημα της ψυχαγωγία, όπως και της ποιοτικής αναβάθμισης της δημόσιας τηλεόρασης. Το new year’s resolution της διοίκησης όμως για το 2021 είναι η αναβάθμιση και του ενημερωτικού τομέα.

Τα λάθη και οι αστοχίες του παρελθόντος έχουν διορθωθεί και η αξιοπιστία έχει επανέλθει αλλά ακόμα κάτι λείπει για να προχωρήσει το κανάλι στη νέα εποχή και να γίνει ηγετική δύναμη στην ενημέρωση. Το βέβαιο είναι ότι στην ΕΡΤ υπάρχει το έμψυχο δυναμικό ώστε να καλυφτεί το ρεπορτάζ καλύτερα απ’ ότι σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι.

Το θέμα είναι να υπάρξει το πρόσωπο εκείνο που θα προκαλέσει το κοινό να ενημερωθεί από τη δημόσια τηλεόραση. Πρέπει να είναι ένα πρόσωπο αναγνωρισμένο, αποδεκτό, άφθαρτο. Ιδανική περίπτωση θα ήταν κάποιος σαν τον Αντώνη Σρόιτερ αλλά αυτό προϋποθέτει οικονομικό άνοιγμα από πλευρά της ΕΡΤ αλλά και διάθεση από τον δημοσιογράφο να αλλάξει τηλεοπτική στέγη.

Γενικά είναι μια δύσκολη εξίσωση αλλά η διοίκηση της ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις.

Μια περίπτωση ευκολότερη, αλλά όχι της ίδιας δυναμικής, είναι και η Νίκη Λυμπεράκη που διατηρεί στενή σχέση με τον Κωνσταντίνο Ζούλα, χωρίς όμως να αποκλείεται κάποιο όνομα έκπληξη, καθώς όλα είναι ανοιχτά.