Παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα μια συνεχής και αλλεπάλληλη απόκτηση μετοχών της Μότορ Όιλ μέσα από το Χρηματιστήριο, όπου καθημερινά και σε μόνιμη βάση πραγματοποιούνται αγορές 200-250 χιλιάδων μετοχών!

Και μολονότι στην χρηματιστηριακή αγορά επικρατεί κλίμα διάλυσης και πλήρους απαξίωσης, με τις μετοχές των εισηγμένων να ακολουθούν ελεύθερη πτώση, ακόμη και τα «καλά, βαριά χαρτιά» της υψηλής κεφαλαιοποίησης, εντούτοις η Μότορ Όιλ κινείται ανοδικά σημειώνοντας αξιόλογο όγκο συναλλαγών.

Ασφαλώς η Μότορ Όιλ, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε παρουσιάσει και αναλύσει, θεωρείται και είναι η κορυφαία εταιρία στο χώρο της ενέργειας και των πετρελαιοειδών, πλήρως καθετοποιημένη και ενταγμένη στις νέες τάσεις των καιρών!

Και διαθέτει από Ανανεώσιμες πηγές, μέχρι πετρέλαια, φυσικό αέριο, διυλιστήρια, παραγωγή ενέργειας αλλά και σκουπίδια, ενώ έχει μπει και στο υδρογόνο!

Τα πάντα δηλαδή, διαμορφώνοντας την εικόνα της κορυφαίας και πιο πλήρους εταιρίας Ενέργειας και Πετρελαιοειδών στη χώρα και όχι μόνο! Ενώ σημειώνεται ότι έχει αποκτήσει και το 30% των μετοχών του Ελλάκτωρα!!!

Υπό το πρίσμα αυτό, το ενδιαφέρον ισχυρών παικτών, Ελλήνων ή ξένων, για αγορά μετοχών της Μότορ Όιλ είναι αυτονόητο!

Ποιος ή ποιοι αγοράζουν λοιπόν την ώρα τούτη μεθοδικά;

Μήπως αγοράζει ξένος συνεταίρος; Ή μήπως αγοράζει η ίδια η Οικογένεια;

Καλείται από τον εισαγγελέα να καταθέσει ως ύποπτος, πολυπράγμων επιχειρηματικός παράγων της Β. Ελλάδος! Η χρηματοδότηση ηγουμένων και παραεκκλησιαστικών οργανώσεων!

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως, ότι καλείται από τον εισαγγελέα να καταθέσει ως ύποπτος πολυπράγμων επιχειρηματικός παράγοντας της Βόρειας Ελλάδας.

Η υπόθεση αφορά στη δραστηριότητα ορισμένων οργανώσεων ηγούμενων και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες ήταν αποσταθεροποιητικές για την Ελλάδα.

Προφανώς για να κληθεί ο εν λόγω παράγοντας να καταθέσει ως ύποπτος, η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι υπήρξε βασικός χρηματοδότης των συγκεκριμένων οργανώσεων.

Silver alert : Χάθηκε ο Χάρης! Τα «funds της Goldman» πουλάνε, η ΔΕΗ αγοράζει ίδιες μετοχές! Οι 2 μεγάλες οικογένειες, το 10% και το CVC!

Εκεί που ο Χάρης ήταν το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο του ελληνικού Χρηματιστηρίου, ξαφνικά χάθηκε από προσώπου γης! Που χάθηκε άραγε ο Χάρης (ένας είναι ο Χάρης); Γιατί εξαφανίστηκε ο περίφημος συντονιστής των αυξήσεων κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, της Alpha και της ΔΕΗ;

Μήπως στην τελευταία κρύβεται η απάντηση του μυστηρίου της εξαφάνισης του διάσημου στους κόλπους της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς (αλλά και του Μαξίμου) Έλληνα διαχειριστή κεφαλαίων της τεράστιας επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs που επί καιρώ συντόνιζε όλες τις επιχειρηματικές εξελίξεις, εισηγμένων και μη;

Τα funds του Χάρη πουλάνε , η ΔΕΗ αγοράζει ίδιες μετοχές!

Ο Χάρης λοιπόν μπορεί να χάθηκε, όμως τα «funds του Χάρη» ζουν και βασιλεύουν στη Λεωφόρο Αθηνών! Το τελευταίο διάστημα μάλιστα «έπιασαν δουλειά» και αδειάζουν με «καράβια» τις μετοχές της ΔΕΗ που αγόρασαν στην αύξηση κεφαλαίου στα 9 ευρώ! Προφανώς λόγω κλεισίματος εξαμήνου δεν θέλουν να καταγράψουν τις θέσεις σε ισολογισμούς και λογιστικές καταστάσεις. Οπότε πουλάνε μαζικά και μανιωδώς πριν εκπνεύσει ο μήνας!

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, η ΔΕΗ αγοράζει! Μέσα από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, όπως ακριβώς πράττουν όλες οι μεγάλες και σοβαρές επιχειρήσεις που σέβονται τους μετόχους τους, μικρούς και μεγάλους, η ΔΕΗ ήδη στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τη μετοχή της. Και μέσα από τις αγορές ιδίων μετοχών, αλλά και μέσα από το επενδυτικό αναπτυξιακό της πρόγραμμα, που παράγει κέρδη και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες!

Δύο μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες και το CVC φλερτάρουν με το 10% της ΔΕΗ!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την ώρα τούτη, παρά την ευρύτερη οικονομική, ενεργειακή και χρηματιστηριακή κρίση, 2 μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες φέρονται επίσης να αγοράζουν μετοχές της ΔΕΗ από το ταμπλό αποσκοπώντας να χτίσουν θέση μέχρι και σε ποσοστό 10% επί του συνόλου της Δημόσιας Επιχείρησης!

Ταυτοχρόνως, ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός πρόσθετου 10% των μετοχών της ΔΕΗ φέρεται να έχει εκδηλώσει το CVC, που επίσης μέσα από το ταμπλό θα αναγκαστεί να χτίσει τη μετοχική του θέση, μετά τη φημολογούμενη άρνηση της κυβέρνησης να του πωλήσει ένα πρόσθετο 10% – 20% στην τιμή των 8 ευρώ ανά μετοχή!

Στο στόχαστρο των Αρχών φεσσαδόροι επιχειρηματίες που «έφαγαν» τα δάνεια και τα έκαναν βίλες, κότερα, καταθέσεις στο εξωτερικό!

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών για εκτεταμένη φοροδιαφυγή μπαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες εκείνοι που την τελευταία 15ετία «έφαγαν» τα δάνεια των τραπεζών, τα οποία τους είχαν χορηγηθεί για συγκεκριμένους εταιρικούς σκοπούς και τα μετέτρεψαν σε βίλες, κότερα, διαμερίσματα και καταθέσεις στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα την ώρα που οι επιχειρήσεις τους κατέρρεαν εκείνοι ζούσαν υπερπολυτελώς!!!

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές θα ξεκινήσουν σταδιακά ένα πλαίσιο εκτεταμένων ελέγχων, όχι φυσικά στους επιχειρηματίες που έπεσαν έξω λόγω κρίσης και «έκλεισαν» τις επιχειρήσεις τους ή περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό την δραστηριότητα τους, αλλά σε εκείνους που με δόλο και από πρόθεση υπεξαίρεσαν τα κεφάλαια του τραπεζικού δανεισμού, τα οποία αντί να κατευθυνθούν για τους σκοπούς που χορηγήθηκαν, κατέληξαν στις τσέπες τους και μετατράπηκαν σε μονοκατοικίες, διαμερίσματα στο Λονδίνο, το Μανχάταν, τις Ελβετικές Άλπεις, υπερπολυτελή σκάφη αναψυχής καθώς και καταθέσεις σε ξένες τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους!

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ΑΑΔΕ και ΚΕΦΟΜΕΠ θα ζητήσουν από τις τράπεζες σχετικές λίστες επιχειρηματιών και μεγαλοοφειλετών, που φέρονται να έχουν «βάλει στην τσέπη» τα χρήματα των δανεισμών, ενώ θα αναζητηθούν στοιχεία με περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με ταυτοποίηση των υπαρχουσών φορολογικών δηλώσεων.

Παράλληλα θα αξιοποιηθούν καταγγελίες, επώνυμες και ανώνυμες, που έχουν συσσωρευθεί στα ντουλάπια των Αρχών.

Πρόκειται για μια επιχείρηση που σχεδιάζεται επί τη βάσει του ελέγχου για εκτεταμένη φοροδιαφυγή όλων εκείνων των μεγάλων και μεσαίων επιχειρηματιών, που υπό την ανοχή του τραπεζικού συστήματος, πλούτιζαν προσωπικά εις βάρος των επιχειρήσεων τους, των τραπεζών και των λοιπών μετόχων.

Και αφού έτρωγαν τα δάνεια, στη συνέχεια έκαναν ρυθμίσεις που δεν τις τηρούσαν ή αντλούσαν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, συντηρώντας τον φαύλο κύκλο της απάτης και της υπεξαίρεσης!

Είναι προφανές ότι στην ευρεία αυτή επιχείρηση κατά της διαφθοράς που σχεδιάζεται, αποφασιστικά θα συνδράμει και η Αρχή κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

Η «φαεινή ιδέα» φορολόγησης των κερδών των Πετρελαιάδων (πχ Μότορ Όιλ, Ελληνικά Πετρέλαια κλπ) που έπεσε στο τραπέζι του Μαξίμου και η επαναφορά στην πραγματικότητα!

Πραγματικά έρχονται στιγμές που δεν μπορώ να αντιληφθώ ούτε να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης και την λογική που επικρατεί, υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, ιδίως μάλιστα εκείνων που με τις προτάσεις τους τον κατευθύνουν στην λήψη κρίσιμων και καθοριστικών αποφάσεων!

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, μου λένε ότι εσχάτως, πολύ πρόσφατα δηλαδή, με αφορμή την ενεργειακή κρίση και την ραγδαία άνοδο της τιμής των καυσίμων, στενοί οικονομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού πρότειναν την περαιτέρω υψηλή έκτακτη φορολόγηση των επιχειρήσεων Πετρελαιοειδών, διύλισης και καυσίμων!!!

Σε απλά λόγια κάποια «αρρωστημένα μυαλά» που ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί την «πατάτα» με την φορολόγηση κατά 95% των «υπερκερδών» των επιχειρήσεων Ενέργειας, φέρονται να πρότειναν την πολύ υψηλή φορολόγηση των Πετρελαιάδων!

Πρότειναν δηλαδή στον πρωθυπουργό, στα καλά καθούμενα, να βάλει απέναντι του και μάλιστα προεκλογικά όλες τις πανίσχυρες οικογένειες της χώρας, από τους Βαρδινογιάννηδες μέχρι τους Λάτσηδες και άλλους πολλούς, που διαθέτουν μεταξύ άλλων media και εξωθεσμική ισχύ!

Ευτυχώς που στο άκουσμα της «φαεινής ιδέας» που έπεσε στο τραπέζι του Μαξίμου, παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και αυτοί που έχουν «καθαρό μυαλό» και το νέο φιάσκο αποφεύχθηκε έστω στο παραπέντε…