Τον τελευταίο μήνα, το μισό ελληνικό Ίντερνετ «μιλάει» για τον Μαυρίκιο Μαυρικίου και τον αρραβώνα του με την μαθήτριά του, Ιλάειρα Ζήση,ενώ το υπόλοιπο μισό αναρωτιέται «Ποιός είναι αυτός;». Ποιός είναι λοιπόν ο 30χρονος Μαυρίκιος Μαυρικίου του οποίου ο αρραβώνας αποτελεί πρώτη είδηση στην ελληνική showbiz τα τελευταία 24ωρα και οι δημοσιογράφοι σχηματίζουν «ουρά» για μία δήλωσή του;

Ποιός είναι ο Μαυρίκιος Μαυρικίου;

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι έψαξαν το όνομα του Μαυρίκιου Μαυρικίου από περιέργεια με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει πολλές αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης της Google. Μάλιστα, φτάσαμε στο σημείο ο «γαμπρός» να έχει τις περισσότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο την Κυριακή (20/2).

Για την ελληνική τηλεόραση, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ήταν γνωστό πρόσωπο από όταν ήταν ακόμη ανήλικος. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2007, στο ριάλιτι «Dream Show the Music» σε ηλικία 15 χρονών, και διεκδίκησε «μία ευκαιρία στο όνειρο».

Τραγούδησε μπροστά στη Ναταλία Γερμανού, τον Ηλία Ψινάκη και τον Κωνσταντή Σπυρόπουλο το «Caruso». H ερμηνεία του πιτσιρικά είχε εντυπωσιάσει μάλιστα τη Γερμανού, η οποία του είπε πως «σε πέντε χρόνια, αν ασχοληθείς, θα είσαι από τους σημαντικότερους τραγουδιστές αυτής της χώρας. Και άλλων χωρών».

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου κατάγεται και μεγάλωσε στην Κύπρο, πιο συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Είναι μάλιστα βαφτισιμιός του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Σε ηλικία 5 χρονών ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική, και γρήγορα άρχισε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς παντός τύπου, μέχρι να δοκιμάσει την τύχη του και στους τηλεοπτικούς.

Η ιστορία αποτυχίας στα σόου ταλέντων

Το 2008, ο 17χρονος Μαυρίκιος Μαυρικίου συμμετείχε στο X-Factor, όταν αυτό ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι κριτικές που πήρε δεν ήταν ιδιαίτερα καλές ωστόσο δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε ξανά στο ίδιο μουσικό σόου με μια τεράστια αλλαγή στην εξωτερική του εμφάνιση.

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά όμως, το 2009, κάνει την εμφάνισή του στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο 2». Εκεί έφτασε μέχρι τον τελικό και τελικά κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=YIgkAw3ftQI&ab_channel=ANT1TV

Στα επόμενα χρόνια κάνει ένα διάλειμμα από τα ριάλιτι και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου συνεχίζει τη ζωή του στην Κύπρο.

Το 2013 κυκλοφορεί το πρώτο (και μοναδικό) του άλμπουμ με τίτλο «Βουτιά στο κενό», το οποίο περιείχε 11 τραγούδια.

Το 2014 κάνει μια ακόμη προσπάθεια σε μουσικό show κι ερμήνευσε το τραγούδι «Πόσο Σ’ αγαπώ» κάνοντας τους coaches του «The Voice» να γυρίσουν τις καρέκλες τους. Εκείνος επέλεξε την ομάδα της Μελίνας Ασλανίδου, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στα lives.

Από τότε μπορεί να «χάθηκε» για λίγα χρόνια από τα τηλεοπτικά δρώμενα, αλλά ο Μαυρικίου συνέχισε να ασχολείται ενεργά με το θέατρο, τη μουσική και τη διδασκαλία.

Ποιος είναι ο Μαυρίκιος Μαυρικίου για τον οποίο «μιλάνε» και ψάχουν όλοι στο Ίντερνετ

Συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Χρήστος Δάντης, Μελίνα Ασλανίδου και άλλοι.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου πλέον συστήνεται ως συνθέτης, ερμηνευτής, μαέστρος και παραγωγός μουσικών και θεατρικών θεαμάτων.

«Σταθμός» της ζωής του αποτέλεσε η πολυετής συνεργασία του με τον Μίμη Πλέσσα.

Το come back στην τηλεόραση

Μέσα σε όλα αυτά, ο καλλιτέχνης εμφανίζεται και πάλι στην τηλεόραση. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου τοποθετείται τηλεοπτικά για τις παρεξηγήσεις του με διάφορους ηθοποιούς που αποχωρούν από παραστάσεις του. Για να λύσει μάλιστα τις διαφορές του με τη Μαρία Ιωαννίδου, συναντήθηκε ξανά τηλεοπτικά και με τη Ναταλία Γερμανού.

https://www.youtube.com/watch?v=aBAER7T8CCU&ab_channel=YourTipsterGR

Κατά καιρούς, κάποια κανάλια του ζητούσαν μια δήλωση, με εκείνον να καταφέρνει κάθε φορά να φέρει «τα πάνω κάτω». Από το καλοκαίρι του 2020, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ανέλαβε τη θέση του διευθυντή του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΛΦΑ κι εκεί ήταν που γνώρισε την Ιλάειρα Ζήση ένα χρόνο αργότερα.

Η γνωριμία με την Ιλάειρα Ζήση και ο αρραβώνας

Η 22χρονη Ιλάειρα Ζήση, η οποία πήγε για ως μαθήτρια στο ΙΕΚ που δίδασκε ο Μαυρίκιος, κατάγεται από ένα χωριό του νομού Φθιώτιδας, τον Άγιο Κωνσταντίνο. «Είναι η πρώτη φορά που ερωτεύομαι τόσο πολύ μία γυναίκα και έχω αυτή τη διάθεση να κάνω οικογένεια. Έκανα την πρόταση στην αλλαγή του χρόνου. Ήμασταν στον κουμπάρο μας, τον Γιώργο Τσούκαλη, τον ιδιωτικό ερευνητή. Εγώ τραγουδούσα και καλά χάλασε το μικρόφωνο, άνοιξα το μικρόφωνο και είχε το μονόπετρο. Το κορίτσι αυτό είναι μαθήτριά μου, ήρθε για να σπουδάσει και ερωτευτήκαμε», δήλωσε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου στις αρχές του έτους.

Από την μεριά της η Ιλάειρα δηλώνει ερωτευμένη με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου και βλέπει στα μάτια του τον άντρα της ζωής της.

Από αυτό το σημείο και μετά οι κάμερες και τα κανάλια ξεκίνησαν να ακολουθούν παντού τον Μαυρίκιο και την Ιλάειρα μέχρι που φτάσαμε στον αρραβώνα τους.

Εκεί όπου το πιο σουρεάλ σκηνικό ήταν το «πλούμισμα του ζευγαριού». Μπορεί πολλοί να μη γνώριζαν καν την ύπαρξη του συγκεκριμένου εθίμου, αλλά ο Μαυρίκιος και η Ιλάειρα μάς έκαναν να το μάθουμε. Οι συγγενείς στόλισαν με διαμάντια, κοσμήματα και χρυσές λίρες τους δύο μελλόνυμφους με τη διαδικασία να κρατά σαράντα λεπτά και τα χρυσαφικά να είναι ατελείωτα.

https://www.youtube.com/watch?v=lA6VEENmbXo&ab_channel=%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%94%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7

Ο γάμος του ζευγαριού αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο στην Λεμεσό και κάτι μας λέει ότι όλο αυτό το «πανηγυράκι» θα κρατήσει μέχρι τότε.