Δεν περίμενε την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, η Εύα Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής της Χαριλάου Τρικούπη, που έχει κόψει κάθε σχέση με τη Φώφη Γεννηματά και που μάλλον δεν θέλει να βλέπει τον έτερο υποψήφιο για την ηγεσία (επίσης ευρωβουλευτή) Νίκο Ανδρουλάκη, είναι αυτή που δίνει ήδη μάχες υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου και της μάχης που δίνει για τη ηγεσία.

Η ίδια δεν σκέφτεται σε αυτή τη φάση να διεκδικήσει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, αφήνοντας ανοιχτό για το μέλλον ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναμένει, ωστόσο, μήπως προταθεί για την αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος!

Με δεδομένο, πάντως, ότι η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι μαραθώνιος (μπορεί να γίνει και τον Φεβρουάριο του 2022), ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν βγάζει στο κουρμπέτι, όλους τους υποστηρικτές του.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα σχεδόν ανοιχτά τον στηρίζουν η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, ενώ φέρεται να επιστρέφει σε αυτόν ο κολλητός του φίλος και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος κάποια στιγμή «αλλαξοπίστησε» και στήριζε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι περισσότεροι βουλευτές, πάντως, αποφεύγουν να ανοίξουν δημοσίως τα χαρτιά τους, καθώς περιμένουν να μετρήσουν την κατάσταση, να δουν ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι, αλλά κυρίως ποιος θα είναι το φαβορί, προκειμένου να συστρατευτούν μαζί του και να αυξήσουν τις πιθανότητες επανεκλογής τους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει πάντως πολλούς υποστηρικτές και στο κόμμα-μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου Σπύρος Καρανικόλας.

 

Πηγή