Μια ενδιαφέρουσα τάση μεταξύ των σταρ είναι η ασφάλιση των μελών του σώματός τους, εξασφαλίζοντας ότι τα πιο πολύτιμα φυσικά περιουσιακά τους στοιχεία προστατεύονται από απρόβλεπτες περιστάσεις.

Η φήμη για την Τέιλορ Σουίφτ

Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η φήμη ότι η Taylor Swift έχει ασφαλίσει τα πόδια της για 40 εκατομμύρια δολάρια.

Αν και η Swift δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τη φήμη, ασχολήθηκε με χιούμορ με αυτήν, δημοσιεύοντας στο Twitter μια φωτογραφία του γρατζουνισμένου ποδιού της και αναφερόμενη σε μια από τις γάτες της: «Σπουδαία δουλειά Meredith. Απλά προσπαθούσα να σε αγαπήσω και τώρα μου χρωστάς 40 εκατομμύρια δολάρια».

Ήταν μια κίνηση μάρκετινγκ για να δημιουργήσει ενδιαφέρον για την περιοδεία της; Ή μήπως ήταν μια πραγματική προφύλαξη για την προστασία ενός πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου; Όπως συμβαίνει με πολλές ιστορίες διασημοτήτων, η πραγματικότητα μπορεί να είναι κάπου στο ενδιάμεσο, σημειώνει το The Richest.

Αλλες διασημότητες

Η γοητεία που ασκεί η φημολογούμενη ασφάλιση των ποδιών της Swift αναδεικνύει μια ευρύτερη τάση μεταξύ των διασημοτήτων που λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πιο πολύτιμων περιουσιακών τους στοιχείων. Η Jennifer Lopez, για παράδειγμα, φημολογείται εδώ και καιρό ότι έχει ασφαλίσει τα οπίσθιά της και ο Nick Cannon φέρεται να έχει συνάψει συμβόλαιο προστασίας των γεννητικών του οργάνων ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ίδια η έννοια της ασφάλισης των μελών του σώματος δεν είναι καινούργια. Οι διασημότητες επιδιώκουν εδώ και καιρό να προστατεύσουν τα πιο πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία, από τις φωνητικές χορδές μέχρι τα χαμόγελα.

Ωστόσο, πολλές από αυτές τις ιστορίες καλύπτονται από υπερβολές και διαφημιστικά κόλπα. Ενώ ορισμένες ισχύουν, άλλες είναι απλώς έξυπνα τεχνάσματα μάρκετινγκ που έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν πρωτοσέλιδα. Η αλήθεια βρίσκεται συχνά κάπου στα θολά νερά των δημοσίων σχέσεων των διασημοτήτων.

Μπορεί η ασφάλιση του ποδιού της Taylor Swift να απασχολεί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αλλά η πολυβραβευμένη με Grammy δεν είναι η μόνη διάσημη που φημολογείται ότι έχει διασφαλίσει τα περιουσιακά της στοιχεία με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ένα εξακριβωμένο παράδειγμα είναι το σούπερ μόντελ Heidi Klum, η οποία επιβεβαίωσε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για τα πόδια της, δώρο ενός πελάτη της.

Ένα άλλο είναι η Rihanna, της οποίας τα πόδια ασφαλίστηκαν για 1 εκατομμύριο δολάρια από την Gillette κατά τη διάρκεια μιας καμπάνιας το 2007.

Πρόσφατα, ο Gordon Ramsay φέρεται να ασφάλισε τη γλώσσα του για 10 εκατομμύρια δολάρια για να προστατεύσει τον εξειδικευμένο ουρανίσκο του. Παρόλο που ο Ramsay δεν έχει σχολιάσει αυτή την αναφορά, η “ασφάλιση γεύσης” είναι πράγματι μια κοινή πρακτική μεταξύ κορυφαίων σεφ και κριτικών φαγητού.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένες φημολογούμενες πολιτικές έχουν διαψευστεί. Η Τζένιφερ Λόπεζ, για παράδειγμα, απέρριψε με χιούμορ την ιδέα ότι η πλάτη της είναι ασφαλισμένη με 27 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Ντόλι Πάρτον αρνήθηκε ότι έχει ασφαλίσει ποτέ το διάσημο μπούστο της. Ωστόσο, η γραμμή μεταξύ αλήθειας και κουτσομπολιού μπορεί να είναι δυσδιάκριτη.

Τα κίνητρα πίσω από αυτά τα συμβόλαια ποικίλλουν. Ορισμένα, όπως το συμβόλαιο 7 εκατομμυρίων δολαρίων του μοντέλου Gemma Howorth για τα χέρια, τα πόδια και τα πέλματά της, αντικατοπτρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν όσοι ο βιοπορισμός τους εξαρτάται από τα σωματικά τους χαρακτηριστικά. Άλλοι, όπως η φημολογούμενη ασφάλεια φωνητικών χορδών του Bruce Springsteen ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, προστατεύουν από πιθανό εκτροχιασμό της καριέρας.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πολλά από αυτά τα ποσά διογκώνονται για λόγους δημοσιότητας. Οι πραγματικές λεπτομέρειες της κάλυψης συχνά παραμένουν εμπιστευτικές, αφήνοντας χώρο για εικασίες και ίντριγκες.

Διαβάστε ακόμη