Η μοναδική συμμετοχή της Ελλάδας στον οδηγό για την εφετινή θερινή περίοδο προέρχεται από το «νησί των ανέμων»· το ξενοδοχείο «Κατοικίες», το οποίο αποκαλείται ως «ήσυχο καταφύγιο», κερδίζει θέση ανάμεσα σε χιλιάδες θέρετρα, 179 εστιατόρια και περίπου 300 σπα ανά τον κόσμο.

Ευρισκόμενο στην κατηγορία με τα 323 κορυφαία 5άστερα ξενοδοχεία, «άνοιξε» τις πόρτες του το 2018 και ταιριάζει απόλυτα με την αύρα της Μυκόνου.

Η τοποθεσία του είναι στον όρμο του Άγιου Ιωάννη, ενώ η χρωματική του παλέτα στους τόνους του λευκού και του γαλάζιου, ταιριάζοντας με τη θάλασσα την οποία «κοιτάζει» πάνω από έναν μικρό λόφο, όπως αναφέρεται.

Όλα τα δωμάτια (35) έχουν μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα και τη Δήλο, ενώ τα περισσότερα έχουν και ιδιωτική πισίνα.

Παρ’ όλα αυτά, το ξενοδοχείο διαθέτει και δύο δημόσιες πισίνες: μία με θαλασσινό νερό και μία στην ταράτσα, με άμμο στον εξωτερικό χώρο.

Διαθέτει επίσης δικό του σπα και δύο εστιατόρια. Επιτρέπονται μόνο μεγαλύτερα παιδιά, από 13 ετών και άνω. To Forbes υπογραμμίζει ότι το ξενοδοχείο αυτό «ενδείκνυται για όλους όσοι επιθυμούν να απολαύσουν την ησυχία και την ομορφιά του νησιού, όχι τα ξέφρενα πάρτι».