Μετρημένες στα δάχτυλα είναι οι ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, που έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν συμβάσεις από εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Η THEON του Κριστιάν Χατζημηνά που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ και η κεφαλαιοποίηση της έχει ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ, εξάγει ήδη υπερσύγχρονα αμυντικά συστήματα σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Σαουδική Αραβία.
Είναι η μοναδική αμυντική βιομηχανία με καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό και θεωρείται βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος από τις νέες συμβάσεις.
Η Miltech του Χρήστου Χούμπαυλη διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τη γαλλική Dessault παρά το γεγονός ότι στην προμήθεια των Rafale λόγω της διακρατικής σύμβασης είχε αποκλειστεί από τα αντισταθμιστικά.
Η SpaceHellas του Σπυρίδωνα Μανωλόπουλου είναι μία από τις εταιρείες με εμπειρία και σίγουρα θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει συμβάσεις από το πακέτο των 25 δισ. ευρώ.
Στους νέους μεγάλους παίχτες των εξοπλιστικών περιλαμβάνονται οι Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος επεκτείνει τις εγκαταστάσεις στη Μαγνησία προκειμένου να αναπτύξει μία βιομηχανία παραγωγής τεθωρακισμένων για τις ανάγκες του στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ενδέχεται να συνεργαστεί με τον ιταλικό κολοσσό Ανιέλι.
Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ του Ομίλου Στασινόπουλου μετατρέπει τη θυγατρική της, Μεταλλουργία Ηπείρου, σε καθαρά εξοπλιστική εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαμορφώσει ήδη στρατηγική συνεργασία με διεθνή όμιλο που κυριαρχεί στον χώρο των εξοπλιστικών.
Άμεσο ενδιαφέρον για τα εξοπλιστικά προγράμματα δείχνει ο Γιώργος Προκοπίου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Το ίδιο και ο Πάνος Ξενοκώστας, των ναυπηγείων Ελευσίνας.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα με εκπροσώπους αμερικανικών, ευρωπαϊκών και ισραηλινών ομίλων που επιχειρούν να διαμορφώσουν συμμαχίες με ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.