Απεργίες και στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προκηρύξει το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, για σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου. Σχεδόν όλα τα ΜΜΜ συμμετέχουν στην απεργία.

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Αναλυτικότερα:

  • Πλοία (ΠΝΟ): 24ωρη απεργία
  • Ηλεκτρικός/ΗΣΑΠ (Γραμμή 1): 24ωρη απεργία
  • Τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ): 24ωρη απεργία
  • Μετρό (Γραμμή 2 & 3): 24ωρη απεργία
  • Τραμ: 24ωρη απεργία
  • ΟΣΕ/Προαστιακός: στάση εργασίας 10:00 έως 13:00

Τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν, με ανακοινώσεις τους, την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Απεργία: Ποια ΜΜΜ απεργούν σήμερα, Πέμπτη 6 Μαΐου

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Στην απεργία των ΜΜΜ συμμετέχουν και τα πλοία

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της που αποφάσισαν να κρατήσουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας για 24 ώρες.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς ανακοίνωσε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την 24ωρη απεργία των ναυτεργατικών Σωματείων της ομοσπονδίας και κάλεσε όλους τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

«Αποτίουμε και φέτος φόρο τιμής σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε το ρου της ιστορίας στην ημέρα που ταυτίζεται και είναι συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες των εργαζομένων, την Εργατική Πρωτομαγιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.