Στη Μεγάλη Βρετανία στρέφεται το ενδιαφέρον των παραγόντων του ελληνικού τουρισμού, καθώς σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουνίου, αναμένονται οι επικαιροποιημένες ανακοινώσεις σχετικά με τις χώρες στις οποίες θα επιτραπούν τα ταξίδια. Ποιοί ελληνικοί προορισμοί θα συμπεριλαμβάνονται στην «πράσινη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας;

Ποιοί προορισμοί συμπεριλαμβάνονται στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent στην πράσινη λίστα της Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται να ενταχθούν η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος ενώ δεν αποκλείεται να περιληφθούν και η Κέρκυρα, η Λέσβος και η Ρόδος.

Απίθανο θεωρείται πάντως να μπει στην πράσινη λίστα της Βρετανίας η Κρήτη.

Ποια ελληνικά νησιά θα μπουν στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

Σύμφωνα με την «The Independent» στην πράσινη λίστα της Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται να ενταχθούν η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος ενώ δεν αποκλείεται να περιληφθούν και Κέρκυρα, Λέσβος και Ρόδος.

Όσον αφορά την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, η 28η Ιουνίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία υπαγωγής στην πράσινη λίστα, δηλαδή στην επόμενη αναθεώρηση.

Μέχρι στιγμής στην πράσινη λίστα της Μ. Βρετανίας περιλαμβάνονται 12 προορισμοί, ανάμεσα τους η Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ, η Ισλανδία και το Ισραήλ. Ωστόσο δεν αποκλείεται κάποιες από αυτές τις χώρες να μεταφερθούν στις «πορτοκαλί» περιοχές εφόσον παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων.

Όσοι φτάνουν από τις χώρες της πράσινης λίστας, έχουν υποχρέωση μόνο για δύο διαγνωστικά τεστ. Όσοι προέρχονται από τις χώρες της πορτοκαλί λίστας, στην οποία υπάγονται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί, έχουν υποχρέωση υποβολής σε τρία τεστ και σε δεκαήμερη απομόνωση κατ’ οίκον.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι πρέπει να περιμένει τις συστάσεις του Ενιαίου Κέντρου Βιοασφάλειας, που αποτιμά τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά χώρα. Αν και ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επιτρέψει στους πολίτες να ταξιδεύουν, σημείωσε ότι θα πρέπει να επιδείξει προσοχή.

Σημειώνεται πάντως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει θέσει προς το παρόν το Ηνωμένο Βασίλειο στη «λευκή λίστα» για τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι θωρακισμένη