Τελικά, παρακινημένοι από το Radar.gr και την ΑΞΙΑ, «ξύπνησαν» (σ.σ. χιούμορ κάνουμε, μην παρεξηγηθούμε….) και οι Financial Times!

Η έγκριτη εφημερίδα γράφει ότι «εμφανίζονται μυστηριώδεις αγοραστές παλιών πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου με ύποπτους δεσμούς με τη Ρωσία».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι «μια ομάδα άγνωστων μέχρι πρότινος εταιρειών, οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό εγγεγραμμένες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απέκτησαν πλοία υγροποιημένου φυσικού αερίου τον τελευταίο χρόνο, ιδίως παλιά  πλοία και εξυπηρετούν τη Μόσχα με αυτά».

Ακόμη αναρωτιέται ποιοι είναι οι «άφαντοι» (unlisted-μη καταχωρημένοι) αγοραστές.

Όπως σας έχουμε ήδη γράψει, πρόκειται για Έλληνες εφοπλιστές που κάνουν συστηματικά αυτή τη δουλειά μέσω off shore εταιριών με έδρα τα Εμιράτα.

Αν ψάξει κανείς αυτές τις εταιρίες, οδηγείται σε άλλες εταιρίες-μετόχους με έδρα τα νησιά Κέυμαν, τα νησιά του Σολομώντα (σ.σ. που πήγαν και τα ανακάλυψαν; Και στο χάρτη δύσκολα τα βρίσκεις…) και τα Virgin Islands.

Ας μην έχουν αγωνία λοιπόν οι συνάδελφοι των Financial Times: οι αγοραστές των 60 (ολογράφως εξήντα) πλοίων με ιδιοκτήτες φαντάσματα το τελευταίο 12μηνο, που εξυπηρετούν τη διακίνηση ρωσικού αερίου, είναι Έλληνες.

Θα σας τους αποκαλύψουμε ώστε να αρχίσουν την έρευνά τους και οι …συνάδελφοι στους  Financial Times.

Είναι τουλάχιστον τρείς, γνωστοί και μη εξαιρετέτοι:

Ο ένας  είναι πασίγνωστος, παριστάνει τον …άφοβο κάου μπόι, είναι ψαρομάλλης, γοητευτικός 60άρης αν και νεάζει, λάτρης του ευ ζην, της τέχνης και του ωραίου φύλου. Τον αποκαλούν και «κακό παιδί της ποντοπόρου» αλλά ο ίδιος λέει πως αυτά τα σχόλια τα έχει ….καταγεγραμμένα! Προφανώς στα λογιστικά του βιβλία, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο…

Ο δεύτερος είναι μέλος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας που διαχωρίστηκε σε αδέρφια και λοιπούς συγγενείς. Αν η οικογένεια ήταν συμπαγής εφοπλιστικά, θα είχε αθροιστικά πάνω από 200 (ολογράφως: διακόσια) κομμάτια στους ωκεανούς. Θεωρείται ο πλέον τολμηρός της οικογένειας ίσως επειδή το μικρό του όνομα παραπέμπει στον πάλαι ποτέ σοσιαλισμό και το …σοκ που είχε προκαλέσει παλιότερα. Αφήστε  τι γίνεται σήμερα με τους 7-8 υποψήφιους για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, κάποτε ο ιδρυτής τρόμαζε τους αντιπάλους του…

Ο  τρίτος είναι και η πιο αξιοσημείωτη περίπτωση: προέρχεται από παλαιά εφοπλιστική ρίζα και δεν ακούγεται πάρα πολύ γιατί κρατά χαμηλούς τόνους.

Η οικογένειά του (όχι ο ίδιος) παλιά είχε βγεί και στη στεριά με ξενοδοχεία, αλλά τα παράτησε. 

Στα επαγγελματικά  του ο …χαμηλών τόνων χαρακτηρίζεται «αδίστακτος»  και -όπως λένε- έχει απευθείας σύνδεση με το Κρεμλίνο.

Με την καλή έννοια πάντοτε το «αδίστακτος» έτσι; Μην παρεξηγηθούμε κιόλας μια και έχει τις απευθείας σχέσεις με το Κρεμλίνο ο συμπατριώτης μας.

Να ξέρει πάντως πως τον ψάχνουν αναλυτικά για όλα αυτά, σε ένα μεγάλο κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Βάλτερ Γκρόπιους. Όχι, η επέκταση που γίνεται πίσω από το κτίριο, στο τεράστιο οικόπεδο, δεν είναι και αυτή σχέδιο του Γκρόπιους, καθότι ο σπουδαίος αρχιτέκτων έχει αποδημήσει εις Κύριον.

Μετά τα χωροτακτικά που σας αποκάλυψα, ας έχει υπόψη του ο αδίστακτος (με την καλή έννοια πάντοτε…) πως εκεί στη Βασιλίσσης Σοφίας δεν ξεχνούν εύκολα και δεν παραγράφουν ποτέ τίποτε….

Διαβάστε ακόμη: