Το μεγαλύτερο στην ιστορία του βρετανικού δικτύου εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα προσφέρει το BBC σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωσή του. 

 

Μετά και το καθολικό, αυστηρό lockdown σε Αγγλία και Σκωτία το BBC ανακοίνωσε πως θα προσφέρει πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Δεδομένου ότι τα περισσότερα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Οι περισσότεροι μαθητές θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Αγγλία χθες ανώ η Σκωτία επέκτεινε διατάξεις που κρατούν τα σχολεία κλειστά για όλα τα παιδιά.

Μοναδική εξαίρεση τα παιδιά των εργαζομένων σε βασικές υπηρεσίες καθώς η νέα μετάλλαξη του ιού προκαλεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Το παιδικό κανάλι CBBC του BBC, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα θα προσφέρει ένα τρίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και το BBC Two θα εστιάσει το περιεχόμενο του για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Άλλες εκπαιδευτικές εκπομπές και πόροι θα είναι επίσης διαθέσιμες.

Το κλείσιμο των σχολείων προκαλεί ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην κατ’ οίκον μάθηση των παιδιών τους, καθώς εργάζονται.

«Η εκπαίδευση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας. Το BBC δηλώνει παρόν για να διαδραματίσει τον ρόλο του και χαίρομαι που καταφέραμε να το φέρουμε τόσο γρήγορα στο κοινό» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι.