Από σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, των παιδιών άνω των 12 ετών, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19, πριν από μερικές ημέρες.

Πώς κλείνουν το ραντεβού οι γονείς από την πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12

Εξήγησε ότι το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα εδώ με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. 

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Από σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, των παιδιών άνω των 12 ετών

Το σκεπτικό της απόφασης από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Από την άλλη, το σκεπτικό της θετικής γνωμοδότησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό κατά του covid-19 των παιδιών άνω των 12 ετών εξήγησε κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Στη χώρα μας, όπως είπε, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία. Τα παιδιά και οι έφηβοι αποτελούν μια πηγή διασποράς του ιού στο περιβάλλον και κυρίως αυτοί που κινδυνεύουν στο περιβάλλον των παιδιών, είναι άτομα ευάλωτα, είτε διότι είναι ανεμβολίαστα, είτε λόγω ηλικίας ή υποκείμενου νοσήματος έχουν μειωμένη ανοσοανταπόκριση στους εμβολιασμούς.

Από σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, των παιδιών άνω των 12 ετών,

Τα παιδιά ως πηγές διασποράς είναι και τα αίτια των επιδημικών εξάρσεων στα σχολεία και αυτό το γεγονός εμποδίζει τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου. Επίσης, ανέφερε ότι οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις και σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων. «Κάθε ανεμβολίαστος είναι ένα εργαστήριου παραγωγής νέων μεταλλάξεων», υπογράμμισε.

Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, στόχος της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής είναι η προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών με χρόνια υποκείμενα προβλήματα. Παράλληλα, η διατήρηση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων των παιδιών, η προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.