Η γνωστή ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε για το πρόβλημα υγείας της, μέσω μιας ανάρτησής της στο προσωπικό και επίσημο προφίλ της στο Instagram.

Η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου είναι από τους ανθρώπους που δεν μασά τα λόγια της και μιλά ανοιχτά για την ίδια και αυτά που την απασχολούν και την αφορούν.

Όπως ενημέρωσε η ίδια τους followers της, έχει υπερακουσία.

«Τις τελευταίες μέρες ζω με υπερακουσία. Δεν ξέρω για πόσο θα βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση αλλά αποφάσισα να το αντιμετωπίσω σαν ενός είδους super power», έγραψε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε το εξής: «Με την ευκαιρία θέλω να πω πως επειδή το πρόβλημα ή η ασθένεια κάποιου δεν είναι ορατή στα μάτια, δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν υποφέρει τα μέγιστα. Συνεπώς, μην κρίνετε πότε κάποιον ελαφρά τη καρδία».

Ακολουθεί η ανάρτηση που έκανε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο Instagram:

Τι είναι η υπερακουσία;

Χαρακτηρίζεται από μειωμένη ανοχή στον ήχο και αυξημένη ευαισθησία σε φυσιολογικούς ήχους του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε πολλές πτυχές στη ζωής ενός ατόμου.

Καθημερινές δραστηριότητες και συνήθειες όπως η συνομιλία με έναν φίλο, η παρακολούθηση τηλεόρασης, η οδήγηση αυτοκινήτου ή η ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι κάνουν τη ζωή των ανθρώπων με υπερακουσία δύσκολη και άβολη.

Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ακόμη και τον ήχο της δικής τους φωνής ή του συντρόφου τους αφόρητα δυνατό. Ένα άτομο με υπερακουσία, μπορεί να νιώθει ότι ο θόρυβος είναι αδιανόητο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διαταραχή αυτή μπορεί να προκληθεί από βλάβη στα ακουστικά νεύρα έπειτα από παρατεταμένη έκθεση σε υψηλά επίπεδα θορύβου, ή να προκύψει κατά τη διάρκεια μια άλλης παθολογικής κατάστασης.

Επιπλέον, ένα τραύμα στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσει υπερευαισθησία. Θόρυβοι σε υψηλές συχνότητες όπως συναγερμοί, κλάμα μωρού και σπάσιμο γυαλιού μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο αυτί, πίεση στον ακουστικό πόρο και στρες.