Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ βρήκε την νέα ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην Βαρκελώνη. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός, που ήταν παραγκωνισμένος από τον Αρτέτα στην Άρσεναλ, θέλει να κάνει restart στην καριέρα του και η Μπαρτσελόνα του έδωσε την ευκαιρία που έψαχνε.

Ο Ομπαμεγιάνγκ, δηλωμένος οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται πλέον στην «αγκαλιά» της «αιώνιας» αντιπάλου, της Μπαρτσελόνα. Όμως όταν είσαι επαγγελματίας θα πρέπει να βάζεις σε δεύτερη μοίρα τους συναισθηματισμούς και να προχωράς. Αν η καρδιά κέρδιζε έναντι της λογικής τότε πολλές θα ήταν οι μεταγραφές που δεν θα είχαν γίνει ποτέ πραγματικότητα.

Παίκτες δηλωμένοι, που παραδέχονταν ανοιχτά την αγάπη τους για μια ομάδα και λίγο μετά τους έβρισκες στο απέναντι… στρατόπεδο. Αυτό είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν χωρούν ρομαντισμοί. Έτσι καλείται να πράξει και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός άφησε την Άρσεναλ και ενσωματώθηκε στην ομάδα του Τσάβι. Ο Καταλανός τεχνικός τον πιστεύει όσο κανένας άλλος. Θέλει να πάρει από εκείνον όλα τα θετικά και πολύ περισσότερο το σκοράρισμα. Το εύκολο γκολ και το τελείωμα των φάσεων που δημιουργούν που οι Καταλανοί σε κάθε παιχνίδι.

O 32χρονος βλέπει μπροστά του να ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία να διασώσει την καριέρα του η οποία είχε ομολογουμένως τα τελευταία δύο χρόνια πάρει την κάτω βόλτα. Η ευκαιρία δόθηκε από την Μπαρτσελόνα. Ίσως μέσα του όμως να ήθελε αυτή να ερχόταν από έναν άλλο ισπανικό ποδοσφαιρικό κολοσσό. Τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ομπαμεγιάνγκ είχε δείξει την προτίμηση του ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης

Τόσο με αναρτήσεις υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και με δηλώσεις για το μέλλον του – τότε – για το ποια ομάδα θα ήθελε να είναι ο επόμενος ποδοσφαιρικός σταθμός του. Σε πολλές δηλώσεις του είχε αναφέρει πως η Ρεάλ ήταν ο… καημός του παππού του.

Ο χρόνος όμως πέρασε και η πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήρθε ποτέ. Σήμερα βρίσκεται απέναντι, στην Μπαρτσελόνα. Πολλοί φίλοι των Καταλανών θυμούνται αυτές τις δηλώσεις. Ο πρόεδρος Λαπόρτα κάνει πως δεν έγιναν ποτέ. Όπως αναφέρουν οι Ισπανοί ο Γκαμπονέζος έχει διαβεβαιώσει τον ισχυρό άνδρα των Καταλανών πως ήρθε για να δώσει τον καλύτερο του εαυτό!