Η Pfizer Inc, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία που ανέπτυξε ένα εμβόλιο για τον Covid-19 σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει από το προσωπικό και τους εργολάβους της στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν ή να εξετάζονται κάθε εβδομάδα για τον νέο κορωνοϊό.

Η εκπρόσωπος της Pfizer Πάμελα Έιζελ είπε ότι η εταιρεία πήρε αυτήν την πρωτοβουλία ώστε «να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων και των κοινοτήτων τις οποίες υπηρετούμε». Οι εργαζόμενοι που έχουν κάποια πάθηση ή αντιρρήσεις για θρησκευτικούς λόγους μπορούν να ζητήσουν κάποια διευκόλυνση.

Εκτός των ΗΠΑ, η Pfizer θα προτρέψει σθεναρά τους εργαζομένους της που μπορούν να εμβολιαστούν στις χώρες τους, να το πράξουν. Στα τέλη του 2020 η Pfizer απασχολούσε περίπου 29.400 εργαζόμενους στις ΗΠΑ.

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι λόγω της παραλλαγής Δέλτα, εταιρείες όπως οι Alphabet και Walt Disney άρχισαν να απαιτούν τον εμβολιασμό των υπαλλήλων τους.

Πλήρης έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer στις αρχές Σεπτεμβρίου

Υπενθυμίζεται πως ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αναμένεται να δώσει τον Σεπτέμβριο οριστική άδεια στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τον COVID-19, όπως έγραψε η εφημερίδα The New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές ενημερωμένες σχετικά, «η επίσημη ημερομηνία» που το σκεύασμα αυτό αναμένεται να λάβει οριστικό πράσινο φως από τον FDA είναι η 6η Σεπτεμβρίου, πιθανόν όμως η πλήρης έγκριση να δοθεί ακόμη και «νωρίτερα».

Ως αυτό το στάδιο, η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία παραδίδει το εμβόλιο που ανέπτυξε σε συνεργασία με το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας χάρη στην άδεια επείγουσας χρήσης, που δόθηκε την 11η Δεκεμβρίου 2020.

Την περασμένη εβδομάδα, ο FDA είχε αναφέρει σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ότι η διαδικασία έγκρισης του εμβολίου αυτού για τον COVID-19 είναι «ανάμεσα στις υψηλότερες προτεραιότητες» της υπηρεσίας και ότι επρόκειτο να λάβει την απόφασή του πριν από την ανεπίσημη προθεσμία, που είναι η 6η Σεπτεμβρίου.