Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για  το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων που αφορούν στο κλάδεμα και την αποψίλωση δέντρων μετά το αλαλούμ των τελευταίων ημερών και το πινγκ πονγκ ευθυνών για το γεγονός ότι παραμένουν ακόμη στο σκοτάδι περίπου 3.500 νοικοκυριά.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη, ο κ. Πέτσας ανάφερε πως άμεσα θα κινηθεί η διαδικασία περί αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων, ενώ στις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα κατατεθεί και ο νέος εκλογικός νόμος για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απαντώντας στον κ. Καμίνη ανέφερε ότι κι ο ίδιος είναι κάτοικος σε περιοχή που δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη στην ηλεκτροδότηση και σημείωσε πως μόλις ο δήμος Διονύσου υπέβαλλε αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εγκρίθηκε άμεσα από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στα έσοδα των δήμων, υποστήριξε ότι λόγω της πανδημίας μειώθηκαν.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως το 2022 θα είναι χρονιά συζήτησης και αναμόρφωσης των ΚΑΠ και θα γίνει μια σοβαρή συζήτηση για μεταφορά του φόρου ακίνητης περιουσίας, ενόψει του 2023 που είναι και εκλογική χρονιά για τους Δήμους.