Σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο κατηγορούμενος θα παραστεί στην δίκη παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Σχετικά με την δίκη του ηθοποιού ο κος Δημητρακόπουλος είπε: «Η δίκη είτε γίνει κεκλεισμένων των θυρών, είτε με δημοσιότητα δεν θα αλλάξει, αυτά που έχουμε να πούμε και εμείς και η άλλη πλευρά, θα λεχθούν».

Ο δικηγόρος δήλωσε πως επιθυμεί η δίκη να γίνει υπό το φως της δημοσιότητας διότι όπως υποστηρίζει ο ίδιος αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κοινή γνώμη που δεν είναι ενημερωμένη και επηρεάζει τους δικαστές και είπε πως ο κατηγορούμενος θα παραστεί κανονικά στην αίθουσα του δικαστηρίου, εκτός απροόπτου, καθώς έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο προϋπήρχε της φυλάκισής του και επιδεινώθηκε τώρα.

Στην συνέχεια ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης θα τα πει όλα ενώπιον της Δικαιοσύνης γι αυτό και έως τώρα δεν έχει δώσει κάποια συνέντευξη. «Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους ο λόγος του Πέτρου Φιλιππίδη», τόνισε ο δικηγόρος.

Στην ερώτηση εάν θα βγει μετά να κάνει δηλώσεις ο ίδιος, στην περίπτωση που η δίκη γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ο δικηγόρος απάντησε πως δεν είναι σωστό αυτό, καθώς έτσι θα γίνει μία «παράλληλη δίκη» που θα παραβιάζει την απόφαση του δικαστηρίου και επισήμανε πως μόνο η απόφαση του δικαστηρίου δημοσιεύεται σε νομικά περιοδικά, όχι τα πρακτικά, και αυτή δίχως ονόματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Το γεγονός ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει χάσει 20 κιλά δεν έχει να κάνει με την απόφαση της δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.