«Χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα» χαρακτηρίζει τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη η εισαγγελέας, η οποία εισηγείται προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή του σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Φιλιππίδης: Προθεσμία να απολογηθεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Παράλληλα, ζητεί τη συνέχιση της προσωρινής του κράτησης αφού, όπως τονίζει στην εισήγησή της είναι «αμετανόητος, απτόητος, χυδαίος».

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της αποκρούει όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του Πέτρου Φιλιππίδη υποστηρίζοντας πως οι καταγγελίες σε βάρος του «δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι οποίες, επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων».

Οι περιγραφές των καταγγελλόμενων «από τις παθούσες είναι καταλυτικές και κατηγορηματικές, στηρίζονται σε συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά, τα οποία καταθέτουν με λεπτομέρειες, ενώ ενισχύονται και από τις ανωτέρω μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες έχουν βαρύνουσα σημασία, δεδομένου ότι οι ως άνω μάρτυρες καταθέτουν μεταξύ άλλων για γεγονότα, για τα οποία έχουν ίδια αντίληψη και δεν μεταφέρουν μόνο αφηγήσεις των εγκαλουσών», αναφέρει στο σκεπτικό της η εισαγγελέας.

Ειδικότερα, η πράξη του βιασμού την οποία αντιμετωπίζει ο Π. Φιλιππίδης φέρεται να τελέστηκε το 2008 και είναι κατ εξακολούθηση. Η γυναίκα που τον κατήγγειλε φέρεται να βιάσθηκε σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη δυο φορές μια τον Ιούνιο του 2008 και μια τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Οι άλλες δύο απόπειρες βιασμού κατά τη δικογραφία έλαβαν χώρα το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Πέτρος Φιλιππίδης: Προφυλακιστέος ο ηθοποιός για τους βιασμούς

Κατά την απολογία του στη ανακρίτρια αλλά και τα υπομνήματα του  ο κατηγορούμενος, είχε αρνηθεί τα αδικήματα που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς», για «μανία εκδίκησης» προς το πρόσωπό του και προς επίρρωση των ισχυρισμών του, είχε επικαλεστεί έξι καταθέσεις μαρτύρων υπερασπίσεως του.

Οι κατηγορίες

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού με την οποία, ο ίδιος είχε συνεργαστεί σε δυο θεατρικές παραστάσεις από το 2004 έως το 2010. Η καταγγέλλουσα έχει καταθέσει ότι ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του 2008 στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη» και ενώ εκείνη τον είχε επισκεφθεί στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού

Εκεί, ο ηθοποιός σύμφωνα με τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, οι οποίες κατά το Ποινικό Κώδικα συνιστούν το αδίκημα του βιασμού, ακόμη και αν δεν υπήρξε συνουσία. Επιπρόσθετα, η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ο συνάδελφος της περίπου τρεις μήνες πριν τον βιασμό της στο θέατρο, την είχε καλέσει να βρεθούν σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προσπάθησε για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, αφορά σε απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». Η εν λόγω κατηγορία του αποδόθηκε και πάλι έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του, η οποία κατέθεσε πως εντός του θεάτρου υπέστη άγρια σεξουαλική επίθεση από τον συνάδελφό της και στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τα χέρια του φώναζε και υπέστην τραυματισμό.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.