Συνεδριάζει σήμερα το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για τις ποινές που θα επιβληθούν στον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Παύλο Χαϊκάλη μετά τις καταγγελίες που προκάλεσαν «σεισμό» στον χώρο της υποκριτικής και του θεάτρου.

Με πρόεδρο τον Πασχάλη Τσαρούχα το Πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ συνεδριάζει και οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων, τον Πέτρο Φιλιππίδη έχουν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό οι Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη.

Τρεις από τις καταγγελίες αφορούν ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά τα οποία έχουν φέρει αντιμέτωπο τον Φιλιππίδη με ποινική δίωξη σε βάρος του για βιασμό και απόπειρα βιασμού. Μάλιστα ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων έχει κλείσει και το επόμενο διάστημα ο Πέτρος Φιλιππίδης αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτική.

Όσον αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του Παύλου Χαϊκάλη για σεξουαλική παρενόχληση, η μία περίπτωση που ήταν πιο σοβαρή και αφορούσε απόπειρα βιασμού είχε σημειωθεί πριν από 18 χρόνια με αποτέλεσμα να έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα με το ΜΕGA, στη συνεδρίαση θα έρθουν οι δικηγόροι των δύο ηθοποιών, είτε οι ίδιοι είτε οι μάρτυρες που επιθυμούν να καταθέσουν υπέρ τους, και μετά θα αποσυρθεί το Πειθαρχικό και θα αποφασίσει.
Η «εσχάτη των ποινών» που μπορεί να επιβληθεί σε έναν ηθοποιό από το ΣΕΗ είναι η διαγραφή διά βίου.