Πέθανε σε ηλικία 75 ετών νικημένος από τον καρκίνου του παγκρέατος, ο Wayne Kramer, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος Mc5 και από τους πιο θρυλικούς βιρτουόζους της κιθάρας της ροκ μουσικής.

Ο χαμός του μουσικού που ασχολούνταν και με τον ακτιβισμό έχει είναι μια ανακοίνωση μέσω των επίσημων λογαριασμών που διατηρούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

« Ο Wayne Kramer, Απεβίωσε σήμερα γαλήνη από καρκίνο του παγκρέατος. Θα το θυμόμαστε επειδή ξεκίνησε μια επανάσταση στην μουσική, τον πολιτισμό και την καλοσύνη» ανέφερε η σύντομη ανάρτηση.

Οι ΜC5  δημιουργήθηκαν στο Ντιτρόιτ  στη μέση  της δεκαετίας του 60 και αρχικά ήταν διάσημη για την εμφάνιση τους σε αριστερές συγκέντρωσης της πόλης. Το Εμβληματικό τους άλμπουμ με τίτλο “Kick out the jams” συμπεριλήφθηκε στη λίστα του rolling stone  με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, ενώ και ο ίδιος ο Kramer έχει μπει στην λίστα με τους 250 καλύτερους κιθαρίστες.

Το 1975 βρίσκεται στη φυλακή για πώληση ναρκωτικών όταν όμως αφέθηκε ελεύθερος τέσσερα χρόνια αργότερα ξεκίνησε την δράση του στην μη κερδοσκοπική οργάνωση Jail Guitar Doors.

Τα χρόνια που ακολουθούν υπογράφει συμβόλαιο για την σόλο καριέρα του ενώ συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα λαμβάνοντας μέρος σε παράσταση διαμαρτυρίας στο εθνικό συνέδριο των δημοκρατικών το 2008.

Διαβάστε ακόμη: