Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε ο Τάσος Σαμαρτζής. Ο ποιητής, στιχουργός, μεταφραστής και παραγωγός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών. «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια», ένα από τα γνωστά τραγούδια που έγραψε τους στίχους.

Πέθανε ο Τάσος Σαμαρτζής

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε με ανάρτηση στο Facebοοκ o Νότης Μαυρουδής, με τον οποίο ο Τάσος Σαμαρτζής είχε συνεργαστεί.

«Έχασα έναν φίλο και συνεργάτη μου, στιχουργό – καταγραφέα τής ανθρώπινης μοναξιάς και από τους ανεξερεύνητους ποιητές από τον χώρο των Ελλήνων τραγουδοποιών» αναφέρει στο μήνυμά του».

Και προσθέτει: «Ο Τάσος Σαμαρτζής, που μπορεί να είχε σπουδάσει γεωλογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά γνώριζε καλύτερα τα μυστικά τής ανθρώπινης ψυχής και ύπαρξης, εξέπνευσε σήμερα το πρωί (16/8) ύστερα από ταλαιπωρία μακράς διαρκείας· πάλευε με συσσωρευμένες οργανικές βλάβες που του προκάλεσαν πολλά προβλήματα υγείας, μαζί με την αυτοκαταστροφική του τάση, την αμέλεια, την απροσεξία και την παραίτηση».

Τα 65 χρόνια ζωής είναι λίγα (γεν. 3/7/1956) για έναν αστείρευτο ποιητή – στιχουργό – μεταφραστή – παραγωγό – άνθρωπο του ραδιοφώνου.